Kategorier
Blogg Konkurranse Sykkel Team Milslukern Uncategorized

Rittrapport Terrengsykkelrittet

På lørdag var det klart for et av årets høydepunkter rittmessig. Terrengsykkelrittet går av stabelen på Haraløkka, og med sine kremstier i Østmarka på kryss og tvers er dette et av de hardeste, mest tekniske og råeste terrengrittene som er i Norge. Med hemmelig løype inntil dagen før rittet er det også ukjent for alle hvor løypa skal gå – og det blir på mange måter nokså likt for alle på start ved at ingen har trent akkurat i riktig løype.
To runder av ca. 30km ventet eliterytterne, og med en del regn i forveien, og et salig drittvær på rittdagen ble det et av de hardeste og kaldeste terrengrittene på veldig lenge. Team Milsluker’n var på start med 4 ryttere; Silje og Kristin i damer elite og Torbjørn og Ola i herrer elite. Det endte etter en kald og strabasiøs tur med seier til Ola i eliteklassen og Torbjørn på en sterk 7.plass, og 3.plass til Kristin i damefeltet!
Ute på langing stod teamsjef Morten standhaftig og langet næring slik at vi klarte å opprettholde et bra energinivå i løpet av det rekordlange Terrengsykkelrittet.
Se diverse i media om rittet her:
http://www.terrengsykkel.no/Telex/Kjoeren-vant-Terrengsykkelrittet
http://www.terrengsykkel.no/Telex/Jacobsen-vant-Terrengsykkelrittet
http://www.terrengsykkel.no/Telex/Terrengsykkelrittet-i-bilder3
http://www.terrengsykkel.no/Telex/Tett-paa-ansikter-fra-Terrengsykkelrittet
http://www.terrengsykkel.no/Telex/Her-ser-du-gjoermekampen

DSC_2285

Ola om dagen:
Terrengsykkelrittet er et av de rittene jeg hadde sett meg ut for årets sykkelsesong, og et ritt jeg har brukt som motivasjon gjennom flere av de tøffere og kaldere øktene gjennom vinteren. Jeg stod på start og var klar for en hard, lang og morsom dag på stier i Østmarka. Jeg hadde bestemt meg for å kjøre jevnt hardt i mitt eget tempo og finne flyten, for med bekreftelse på god form fra Montebello sist helg så visste jeg at jeg kunne gjøre det bra i Terrengsykkelrittet. Etter startloop og noen minutter i terrenget var det kun Henrik Kippernes som hang på. Etter hvert merket jeg at jeg seg litt og litt fra Henrik, og uten å overstresse i starten så kjørte jeg jevnt hardt og pushet bra og fant stort sett gode linjer og sporvalg på det sleipe føret! Etter hvert så jeg ikke Henrik bak meg lengre, og etter runding halvveis fikk jeg høre at luken var på 1,5min. Siste runde ble en helt annen opplevelse enn første, og selv om jeg følte at jeg ikke hadde gått over limit, så måtte jeg jobbe hardt med meg selv for å opprettholde noenlunde fart. Løypa hadde blitt helt annerledes etter at 700stk hadde syklet i gjørmehavet, og utallige partier ble forsert på beina med sykkelen i hendene. Fingrer og tær ble følelsesløse på slutten av rittet, men det spilte ikke så stor rolle da jeg kom i mål til seier i et av årets høydepunkter! Veldig fornøyd med å vinne Terrengsykkelrittet på en så ekstremt våt dag, og det meste fungerte veldig bra i dag! Sykkelen med dekkoppsett var helt perfekt, og hadde god kontroll på stiene og utfor i tillegg til nok grep i de fleste klatringene!

DSC_2364

Ola’s oppsett:
Specialized Epic S-Works med Fast Trak 2.2 bakdekk og Ground Control 2.3 fordekk, begge i control-utgave. Med ca. 25psi lutftrykk. SWAT-kit påmontert med slange, patron, dekkspak, umbrako og kjedekutter på plass.11341-58-groundcontrollspecialized-s-works-fast-trak-29x2_2-terrengdekk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.