Kategorier
Sykkel Uncategorized

Nyheter sykler 2016.

Dette er tiden på året hvor sykkelmerkene slipper nyheter med jevne mellomrom før en ny sesong. Begge merkene vi har (Scott og Specialized) kommer med masse kult for 2016. Det kuleste så langt er Genius 27,5+, Venge og Foil.

I 2016 er året hvor de store merkene slår seg på en «ny» hjulstørrelsen, nemlig 27,5+. Dette er ikke nødvendigvis hjulstørrelsen du som sykler Birken trenger å hoppe på, men på sti har jeg trua! 27,5+ er enkelt og greit et 27,5 pluss hjul med 2,8-3,0 tommers dekk. Et vanlig dekk er gjerne rundt 2,0-2,2 og stidekk 2,3-2,4. Det er med andre ord vesentlig bredere noe som skal sørge for fantastisk flyt. En annen kul ting med 27,5+ er at har man et 29 hjulsett kan man sette på dette også. Så man kan ha en ramme med 2 forskjellige bruksområder. Man kan for eksempel ha en stisykkel med 27,5+ og sette på et lett 29er hjulsett hvis man ønsker å sykle et ritt. Om dette er nødvendig vet jeg ikke da jeg ikke har testet enda, men kult å ha muligheten.

Både Scott og Specialized har sluppet nye sykler, men bare Scott har kommet med fulldemper enda. Og det er der jeg har mest trua på dette.

Scott Genius 700 + og LT +

Dette er sykkelen jeg brukte akkurat 2 sekunder på bestemme meg for om jeg skulle ha. JA! Jeg tror dette er en fantastisk blå-sti sykkel for «vanlige» folk.

Skjermbilde 2015-06-28 kl. 11.21.30

Sykkelen har samme fronttriangel som 900 Tuned/910, men med en annen demper og andre kjedestag. Dette for å få inn de brede 27,5+ dekk/hjulene. Siden disse er såpass store så får man inn 29″hjul i samme rammen. Hvordan det vil funke er det ingen som har testet enda, dvs ingen som har skrevet noe om det. Så fort jeg får tak i en kommer jeg til å teste selv.

Det jeg var mest spent på når jeg hørte om 27,5 +, var om de hadde gjort en skikkelig jobb med hjulene. Å ha brede dekk på smale felger har jeg dårlig erfaring med. Har man da lite luft i føles sykkel og dekk svampete. Da blir fort noe som skal være bra, ikke all verden i det hele tatt. Heldigvis ser det ut som Scott ikke har dummet seg ut på hjulsiden med 45mm brede felger. Ryktene sier at det føles overaskende kvikt og ingen følelse av at dekkene «ruller» på felgen.

Geniusen kommer i flere prisklasser, men i 2 serier: vanlig og LT. Den vanlige har 140mm vandring foran og 130 bak, LT har 160 mm foran og bak. Begge har nye bakdemper som får mye skryt og begge har Twin Lock systemet. Ifølge det som er skrevet skal disse også låse helt.

Alt i alt gleder jeg meg til å teste, da det i teorien høres ut som en knallbra stisykkel for norske forhold.

Mer om Genius + kan du lese på Scott sine sider: Scott Sports.

Synes du det høres spennende ut? Vi kommer til å ha demoer med disse til høsten.

 

Specialized S-works Venge:

specV

Dette er en sykkel i helt andre enden av skalaen. Specialized har kommet med en kampanje som de kaller: Five more minutes! Det vil si at med den nye Venge og det nye utstyret som hører til sparer du 5 minutter i forhold til en vanlig Tarmac.

Her har de designet en ny sykkel i fra bunn. Noe som man enkelt kan se. Her er det gjort noe med det meste i fra bremser til riser styre på en racer! Om den ikke ser så bra ut, de har gjort det de har klart for å lage en så rask sykkel som mulig. Noe som da gjør den ganske så kul likevel. Uansett så er dette sykkelen for deg som skal ha det kompromissløst og raskt. Sjekk denne filmen som forklarer mye om hvordan de har kommet frem til denne sykkelen:

Mer om Venge finner du på: Specialized Her finner du også de nye kule aeroproduktene: S-works Evade hjelm,  S-Works Evade Solo skinsuit, S-works 6 sko. Alle disse produktene ser raske ut.

Skal du ha den nye S-works Venge bør du være kjapt ute. Jeg er sikker på at disse kommer til å blåse greit unna. Første slipp blir August og da i et veldig begrenset opplag. Ta kontakt med oss så kan vi si i fra så fort det kommer mer informasjon om priser etc, men at det blir i de øvre prisklasser er helt sikkert. For dette er racing på høyeste nivå.
Scott Foil 2016.

Skjermbilde 2015-06-28 kl. 12.07.18
Bildet er klipper fra Bikeradar. Se link under.

Naturlig nok kommer også Scott med en ny Aero sykkel. Det er det nok mange andre av de store merkene som også gjør, da modellene de nå har begynner å bli noen år. Foilen som nå forsvinner ut av hyllene har vært en kjempesuksess i racing for Scott. Dette skryter de naturlig nok mye av med: 115 World Tour seiere, 16 Grand Tour etappe seiere og 3 klassiker seiere. Jeg har aldri vært noe stor fan av Foil. Jeg synes den har vært «for racing» for min smak og veldig stiv. Addicten for eksempel er jo fantastisk å sykle på, og det sies at den nye foilen er raskere og mer komfortabel. Det er også bra at man kan ha 28mm dekk i rammen. Å ha en Aero sykkel med litt volum i dekkene må være en bra kombo til norske ritt, spesielt Trondheim-Oslo.

Scott har ikke kommet med noe offisiell informasjon enda, men også her bør man nok være raskt ute med bestillinger.

Mer kan du lese om Foil på: BIKERADAR.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.