Kategorier
Blogg Sykkel Uncategorized

Utflukt 2015 og sti-sykling.

Denne uken har vi 25% på Scott  og Specialized stisykler (28.Juni-5Juli)! Les videre for min vurdering av de forskjellige syklene!

Forrige helg var årets høydepunkt for sti-stisyklister, Utflukt på Trysil! Her er det guiding, kurs og testing av sykler for nye og gamle sti-syklister. Det er Milsluker’ns første år hvor vi satser litt på sti, så vi var også på plass og kommer nå med Utflukt tilbud!

Utflukt er et skikkelig feelgood arrangement med en god blanding av syklister. Her deltar alle, de aller ferskeste og landets beste på sti. Når man blander dette med masse kurs, guiding, afterbike, konkurranser og legger på fint vær, så får man topp stemning. Det jeg opplever som veldig positivt med årets Utflukt er at det var veldig mange nye på sti. Folk som har hardtail nå og som prøvde fulldemper for første gang på Utflukt. Jeg har derfor laget en liten oversikt over hva vi har av sykler/forskjeller og et Utflukt-tilbud.

Det som veldig grovt sagt skiller stisyklene er: vandring og gaffelvinkel. Det er mer som skiller, men grovt sagt for en nybegynner så er dette den største forskjellen fra en rundbane/maraton sykkel. Jo slakkere gaffelvinkel, jo tryggere vil du føle deg i terrenget nedover, men sykkelen blir tilsvarende lite kvikk. Går man da fra en rundbanesykkel til en grov stisykkel vil det være ENORM forskjell. Den vil føltes tregere og mindre tråkk-effektiv, men du vil samtidig føle at du plutselig har blitt sykt god nedover, fordi det føles trygt og sykkelen sluker alt.

Våre sykler og hva vi har på lager nå:

Genius 730/710 (27,5″ hjul):

Skjermbilde 2015-06-24 kl. 18.54.30

 

Dette er en veldig bra sykkel for de som skal ha en stisykkel som brukes på alt i fra grus til grovt underlag. Man har da 150mm vandring foran og bak samt ikke alt for slakke vinkler. Så den føltes kvikk, men samtidig håndterer den grovt underlag bra. Særlig for de som kommer fra vanlig ritt-sykler vil dette være en kjempe bra allround-sykkel. 730 har alu ramme, ikke heve/senkepinne og litt rimeligere utstyr. 710 derimot har topp dempere, XT utstyr, carbon ramme og Reverb setepinne. 710 er en av mine favorittsykler da jeg kan bruke den til alt fra Enduro konkurranser til intervaller i marka. Dette bare ved å bytte dekk.

Selv om 730 er en rimeligere sykkel så ikke la deg lure. I første enduro serien i år kjørte Petter Fagerhaug en 730 med heve/senkepinne til 7.plass. Med topp 5 på flere av etappene. Under ser du en liten film fra dette rittet og det er stort sett grovere sti enn det de fleste sykler til vanlig:

Denne uken har vi 25% på Scott stisykler (28.Juni-5Juli)

I nettbutikken finner du de her:  Scott Genius 710 og Scott Genius 730

 

Specialized Camber Expert carbon Evo 29:

Skjermbilde 2015-06-28 kl. 13.03.38

Camber er i ganske samme klasse som Genius. Den har ikke like mye vandring, men har ganske slakke vinkler til å være 29er. Dette er en veldig fin stisykkel for deg som skal ha sykkel som takler alt i fra grov sti til feks Ultrabirken. Selv om dette er Evo modell av Camber (mer vandring/slakkere vinkler) er det fortsatt en sykkel du kan bruke til ritt. Her har du en komplett pakke til stisykling og selv dekkene er riktig. Dette er ikke sykkelen jeg ville ha valgt hvis Enduro/grov stisykling er det du driver med, men til lange fine turer i Oslomarka er den helt topp.

 

 

Specialized Stumpjumper FSR Carbon Expert Evo 29:

SpecStum

Kjært barn har mange navn er det noe som heter, det gjelder i høyeste grad denne sykkelen. Dette blir hakket grovere enn Genius 7xx og Camber Evo. Her har du 29″ hjul og ganske så slakke vinkler, noe som sørger for at dette er en virkelig kapabel stisykkel. Det blir riktignok ikke like lekent med 29er hjul som 27,5, men det triller over det meste og man føler seg trygg.

I motsetning til Camber Evo og Genius er ikke dette en sykkel jeg ville brukt til feks Ultrabirken o.l. Ja det går, men den føltes litt dvask til det. Til fine stiturer og heftige utforkjøringer derimot er det en fantastisk pakke, hvor man ikke trenger å bytte ut en eneste del. Alt er slik man vil ha det på sti.

Du finner den i nettbutikken her: Stumpy FSR EVO Denne uken har vi 25% på alle Specialized stisykler.

 

Scott Genius 710 LT

Genius 710

Dette er det groveste vi har til stisykling, og spesielt mye grovere blir det heller ikke. Her har man slakke vinkler, 27,5 hjul og 170mm vandring foran og bak. Dette er med andre ord en skikkelig topptur/Enduro sykkel. Dette er sykkelen jeg bruker mest selv. Den er ikke spesielt rask oppover, men hjælpes så moro det er nedover. Jo grovere, jo mer moro. Likevel når man kommer på såpass grove sykler, så skal man sykle litt på det før man får opp farten. Det å klare/tørre og å bruke all vandringen når man kommer fra en rundbanesykkel tar litt tid.

Denne er kun for stisykling og egner seg dårlig til Ultrabirken og lignende.

Du finner den i nettbutikken her: Genius 710 LT til 25% denne uken

 

 

Helt til slutt har du en liten guide på hvordan jeg syns de ligger i forhold til hverandre. Alle kan jo selvsagt brukes på grus og til Enduro. Dette er bare en liten guide som viser hva de er best til. Har du spørsmål så ta kontakt med oss i butikk eller på nettbutikk@milslukern.no. Da får du hjelp til hvilken sykkel som er best egnet for deg. Vi har også bra utvalg med rittfulldempere som Specialized Epic og Scott Spark for de som vil ha en rask fulldemper til ritt/trenings-bruk.

Stisykkel guide

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.