Kategorier
Blogg Løp Tester

Test: Adidas Adizero Tempo 7

Jeg har testet løpeskoen Adidas Adizero Tempo 7 som er en klassisk lettvekter. Skoen kan benyttes både til trening og konkurranse. Adidas beskriver modellen som en «suveren lettvektsmodell med en rå løpsfølelse». Jeg har testet skoen på ulike underlag, både under intervalltrening og langkjøring.

Først litt om modellen:
Adidas Adizero Tempo 7 har blitt oppgradert med 55 % Boost-materiale i mellomsålen, i tillegg til at den har fått ny microfit mesh i overdelen. Boost-materialet skal bidra til å sikre ekstra god demping i forhold til tidligere modeller, mens microfit mesh i overdelen sikrer at modellen «puster» godt. Videre består yttersålen av Continental-gummi hvilket bidrar til ekstra god gripeevne og slitestyrke.

Modellen passer spesielt for løpere som har behov for noe ekstra stabilitet, og Boost-materialet i kombinasjon med det tradisjonelle EVA-materialet i mellomsålen, sikrer nettopp ekstra stabilitet mellom mellomfot og forfot.

Adidas Adizero Tempo 7 skal være velegnet til intervaller og raske løpeturer, men kan også benyttes til lengre løpeturer om du ikke er avhengig av mye demping.

                          Tempo 2 Tempo 3

I bruk:
Min erfaring med sko fra Adidas er at de har en utmerket passform. Adidas Adizero Tempo 7 er intet unntak, den sitter behagelig rundt forfot, vrist og hæl, og jeg har ikke hatt problemer med gnagsår eller andre ubehag. Mesh-materialet i overdelen er tynt og luftig, samtidig som det er fleksibelt og gir en tettsittende passform.

Continental-gummien i yttersålen bidrar til at modellen har god gripeevne, også under fuktige forhold. Min erfaring er at skoen er best egnet for asfalt og grus, men den fungerer også forholdsvis godt i terrenget. Den har selvfølgelig ikke like godt grep som en utpreget terrengsko, men for langturer i skogen fungerer skoen overraskende godt, i hvert fall under forholdvis tørre forhold.

Videre synes jeg at modellen gir en meget god løpsfølelse og respons når jeg løper, både på asfalt og grus. Modellen er god å løpe med, både under langkjøring og intervalløkter. Jeg merker også at skoen gir mer stabilitet enn mange rene konkurransesko.

Basert på testingen, er min erfaring at modellen egner seg best for korte turer og intervalltrening, men jeg mener også at modellen kan benyttes til langkjøring. Siden skoen er såpass lett, kan denne modellen være et godt alternativ for personer som ønsker å løpe halv- og helmaraton og som ønsker noe ekstra stabilitet. Årets modell appellerer bredt og kan benyttes av både aktive løpere og mosjonister. Jeg mener derfor dette er en god «allround»-sko som kan benyttes til mange ulike formål.

Fakta og modellen:
Pris:    1200,-
Lest:   Dame- og herremodell
Vekt: 260 g (herre), 220 g (dame)
Mellomsåle:   29.25/19.25mm
Løper: Nøytral-Stabil

Konklusjon:
Adidas Adizero Tempo 7 er en meget anvendelig sko som kan brukes under mengde- og intervalltrening, samt til konkurranse. Den har en utmerket passform. Videre fungerer modellen meget godt på asfalt og grus, men den er også brukbar i terrenget. Kort oppsummert: En utmerket «allround»-sko.

Test utført av Milslukernambassadør, Andreas Ree

Til nettsiden

Ett svar til “Test: Adidas Adizero Tempo 7”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.