Kategorier
Sykkel Tester Uncategorized

Schwalbe Nobby Nic: førsteinntrykk

Schwalbe Nobby Nic har vært en trofast «kompis» for mange i flere år, men selv har jeg aldri likt dekket i hele tatt. Så hvordan er den nye utgaven?

En ganske rar måte å starte en minitest på. Men det er slik det er, jeg har aldri vært noe glad i den gamle Nobby Nic. Det har vært et grovt dekk, men med hard gummi. Så det eneste det gamle dekket fungerte på var tørr, løs skogbunn som frontdekk. (26 utgaven derimot fantes i mykere gummi).

Likevel hadde jeg store forhåpninger når jeg så de nye dekkene ble lansert. Mønsteret så mye mer fornuftig ut, pluss at de kom i utgaver med Trail Star gummi. Dette er midt på treet av Schwalbe sine gummi-blandinger. Absolutt ikke noe for grusbruk, men en veldig bra gummi for sti. Fungerer både på våte og tørre stier.

Jeg har nå testet de på alt ifra snø, gjørme og helt tørt underlag, og jeg innrømmer det: Jeg er frelst! Greit, det har sine svakheter og naturlig nok så er den største svakheten rullemotstand på asfalt. Sånn er det bare. Skal man ha dekk som sitter på vått underlag i skogen, så triller de dårlig på asfalt, men her stopper også de negative sidene. Det er nok det beste allround sti-dekket jeg har prøvd.

Oppsett av dekkene tubless var utrolig enkelt. De poppet rett opp med cafe latex og har holdt seg helt tett etterpå. Akkurat slik man ønsker at alle dekk skal fungere, men ikke alltid gjør.

Grepet er det ingenting å utsette på. Selv på gjørme så sitter de bra og pakker seg ikke nevneverdig. Det som likevel overrasker meg mest er sidegrepet til å være et «lett» stidekk. Jeg bruker ofte mye grovere dekk, men de står ikke noe særlig tilbake for de.

Alt i alt er jeg kjempefornøyd med de nye Nobby Nic. De er utmerkede allround stidekk, men kan også brukes som for eksempel fordekk til Terrengsykkelrittet hvis det er skikkelig våte forhold.

Jeg har også prøvd Nobby Nic i den mer race orienterte utgaven med Pace Star og 2.25 bredde. Det lille jeg har prøvd disse virker det som et knall dekk til konkurranse rundbane/maraton.

For kjøp av dette dekket besøk vår nettbutikk:

Forholdsvis åpent mønster med myk gummi sørger for knall grep på vått og tørt.
Forholdsvis åpent mønster med myk gummi sørger for knall grep på vått og tørt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.