Kategorier
Blogg Løp Tester

Suunto Ambit 3 sport.

Når mange skal kjøpe sports-klokke er det Polar og Garmin de fleste tenker på. Slik har det også vært for meg, men etter å ha testet Suunto har jeg skjønt det er flere som lager knallgode klokker.

Jeg har hatt mange sports-klokker, men jeg har aldri hatt Suunto før, så for meg var alt nytt da jeg plukket klokken ut av esken. Helt i starten må jeg innrømme at jeg hadde problemer med oppsett av klokken. Som menn flest skal bruksanvisninger ikke brukes, og å høre på folk som vet hvordan det fungerer er fy fy. Så førsteinntrykket var at dette var en skikkelig vanskelig klokke. For mens man på de fleste andre klokker kan stille inn skjermbilder o.l på klokken, må man her koble den til Pcen. Så fort man har gjort det, danker den imidlertid ut de fleste andre merker!

Med Moveslink installert på pcen/mac så går alt så enkelt. Det sørger for at at alt du gjør lastes opp til programmet Movescount. Dette er treningsappen til Suunto, men det er også her du kan legge til og tilpasse klokken akkurat slik du selv ønsker.

Skjermbilde fra Movescount hvor du kan tilpasse klokken.
Skjermbilde fra Movescount hvor du kan tilpasse klokken.

 

 

 

Alt her er utrolig enkelt å bruke. Du kan ha opptil 10 ulike oppsett på klokken. Feks løping, sykling, rulleski, spinning osv. Så når du velger løping på klokken kommer informasjonen du ønsker å ha til løpingen opp. Hva som kommer opp og hvilke sporter du vil ha, legger du inn på tilpasning. Alt dette er veldig lett, og kan du bruke en pc så klarer du dette. Alt i alt er dette mye enklere og mer oversiktlig enn å gjøre det på selve klokken. Under ser dere et eksempel på hvordan man legger inn de skjermene/informasjonen man vil ha.

Skjermbilde 2015-04-13 kl. 21.45.03

 

Når du først har satt opp klokken slik du ønsker er selve bruken av klokken veldig enkelt. Du trykker enkelt og greit bare på den idretten du skal utøve. Du får opp all informasjonen du ønsker og det fungerer som en god sports-klokke skal. Selv er jeg ikke en spesielt avansert bruker, da jeg stort sett bruker den for å se fart, lengde, puls, høyde og klokke. Har man en iphone kan man også underveis i økten bruke movescount-appen på telefon. Her kan man blant annet se på kartet underveis i økten. Jeg har dessverre ikke fått testet ut dette da jeg ikke har iphone. De som har det derimot er kjempefornøyd og det er masse kule funksjoner. Mer kan du lese om dette her: Suunto Movescount app.

Jeg som ikke har Iphone har koblet klokken til macen/pcen med den medfølgende kabelen. Da går alt av seg selv. Øktene eller Movesen blir automatisk lastet opp. Deretter kan du legge til egne kommentarer hvis du vil, så er alt klart. Her kan du følge dine mål, hvor du har vært, planlegge nye økter og alt er kjempeenkelt. Den har ikke like avanserte analysefunksjoner som feks Trainingpeaks, men mer enn nok for de aller fleste. For meg som er Strava-hektet er det også veldig smart at man kan koble Movescount til Strava. Så da blir det automatisk lastet opp til Strava også.

Konklusjon:

Man kan skrive side opp og side ned om en klokke som Ambit 3 Sport. Selv om appen og klokken har mange funksjoner så er den veldig lett å bruke. I de ukene jeg har brukt Ambit har den gitt et veldig solid inntrykk. Ikke en eneste gang har klokken eller Movescount hatt problemer, og selv om det burde vært en selvfølge så er det ikke alltid det med dagens duppedingser.

Når det kommer til batteritid har det ikke vært noe problem. Det lille jeg lader hver gang jeg laster opp gjør at klokken holder seg mer eller mindre fulladet. Skulle man ønske seg bedre batteritid så har Peak-versjonen av klokken dobbelt så mye. Det kan være smart hvis man for eksempel skal ut på etapperitt uten muligheter til å lade. (Med andre ord, sjeldent et problem).

Kvalitetsfølelsen på Suunto er fantastisk. Reimen er myk og god, skjermen tåler mye deng og alt i alt virker det som et skikkelig kvalitetsprodukt når man har den på. Jeg har brukt den til mye sykling, og selv etter en skikkelig gjørmetur blir klokken like fin. Overflaten på klokken er helt glatt, og derfor er det ingen små sprekker jord og møkk feste seg i.

Det eneste jeg har å utsette på Suunto er at de ikke har app for Android telefoner. Det gjør at vi som ikke har Iphone går glipp av en del kule funksjoner og en enda enklere måte å laste opp økter på. Likevel er Suunto Ambit 3 min nye favorittklokke. Det er utrolig deilig at alt bare fungerer smertefritt hver eneste tur og at den er behagelig å ha på.

For mer informasjon og kjøp av klokke sjekk ut nettsidene våre: www.milslukern.no

 

4 svar til “Suunto Ambit 3 sport.”

Takk for fin informasjon. Jeg kjøpte en i går, og synes den er mulig å finne ut av, selv for meg som sliter tungt med teknikk. Likevel er det en viktig ting som jeg IKE finner ut av: Hvordan få bort lydsignaler? Jeg kan jo ikke trykke på en knapp uten at det piper, og når eposter eller oppdateringer på FB meldes, skjer det med en irriterende plingelyd. Ikke bra i alle sammenhenger.

For å få bort Lyd ved knappetrykk: Hold inne Next-knappen så lenge at du får opp Options. Der velger du General med Next. Så Tones/Display med Next, Så Tones med Next. Velg Buttons Off ved å trykke flere ganger på Light/Lock-knappen.

Du får ta deg en runde med V800 og, så får du se at den har nærmest eksakt samme funksjonalitet hva gjelder oppsett av visninger o.l.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.