Kategorier
Løp Sykkel Tester Uncategorized

Polar V650 mini-test

Mange har ventet lenge på Polar sitt flaggskip innen sykkelcomputere, nå er den endelig her. Den er i samme stil som V800 sportsklokken til Polar. Hvordan presterer så nye V650?

Polar har jo kjennetegnet sitt med den lille røde knappen som styrer «alt». Slik er det naturlig nok også på V650. Førsteinntrykket når man åpner pakken til V650 er veldig bra. Designet er rent og skjermen er noe av det klareste jeg har sett på en computer. Utover dette så er det som alltid med Polar nesten litt «kjedelig» enkelt å bruke. Noe særlig mer plug and play er vanskelig å få til. Dette er jo selvsagt bare positivt, særlig for de som synes den nye generasjon computere er litt vanskelig. Denne klarer alle.

Når du slår på V650 får du opp følgende skjerm;

Polar 4

Det er så enkelt som det ser ut. Når du skal ut å sykle så trykker du på profilen for hva slags sykling. På Bike kan du velge hvilken sykkel du skal bruke. Dette hvis du har flere forskjellige sykler hvor du bruker forskjellige sensorer eller info i skjermene.

Nederst kan du se hvilke sensorer som er koblet til:

GPS, Puls, frekvens og fart. Fart får du jo uansett med GPS, men enkelte liker å koble til egen fartsensor for 100% riktig fart.

Under History ligger informasjon om øktene dine. De siste turene og totalt for computeren.

Skjermen er en veldig fintfølende touchskjerm. Fungerer like bra med hansker som uten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V650 har alle funksjoner du vil ha og forventer i en slik computer. Det som kanskje burde ha vært på en computer som er så stor, er kart/navigasjon. Nå betaler man jo ikke for det, da det er halve prisen av feks Garmin 1000. Størrelsen er en liten ulempe, spesielt under stisykling. Computeren blir mer utsatt når du velter, når den er såpass stor. På landevei derimot er det bare deilig med en stor skjerm man enkelt kan se informasjonen.

Computeren har en veldig kul finesse, nemlig innbygd lys foran slik at man blir sett i mørket. Den tar jo ikke over for en lykt, men som nødlys for å bli sett hvis turen blir lang fungerer den. Og ikke minst når man kjører inn i tunneler er den smart da det slår seg på.

DSC_0282

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Utover dette syntes jeg det er vanskelig å si så mye om den. Den har alle funksjoner man vil ha (med unntak av kart) og gjør det den skal uten problemer. Enkelt og greit fungerer det knallgodt.

Polar Flow:

Polar Flow er programmet man overfører dataene til via Flow Sync. Man kobler bare V650 til PC’n så går resten av seg selv og alt ligger på Polar Flow. Programmet er som Polar, generelt enkelt. Alt er selvforklarende og her kan man også se på kart hvor man har vært.

Polar sender ikke økten automatisk over til Strava. Dette er jo litt dumt for oss som er strava-idioter, men man kan eksportere økten ut i fra Flow. Så laste den opp manuelt til Strava. Dette fungerer godt, men jeg synes det er litt dumt at ikke de bygger dette inn slik som Garmin og Suunto har gjort.

Alt i alt er dette en veldig god sykkelcomputer som gjør alt den skal og gjør det uten problemer. Alt har fungert 100% på de øktene jeg har hatt. Bruker man V800 er V650 et naturlig valg hvis man ønsker en egen computer. Da bruker man samme program og alt ekstrautstyret fungerer omhverandre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.