Kategorier
Blogg Kajakk Sykkel Tester Uncategorized

Test: Garmin Forerunner 920xt

Treningsklokken som har alt, heter Garmin Forerunner 920xt. Den tilbyr akkurat det som trengs i en treningshverdag, både for mosjonisten og toppidrettsutøveren.  For meg som søker lykken i form av løpeglede, har den blitt den perfekte treningsvenn. Men den er så absolutt laget for multisport, en ekte triatlonklokke.  Nå er våren her. Er du på leit etter en ny treningsklokke, bør du kikke nærmere på Garmin 920xt. Den har masse nyttig stæsj, for ekte treningsnerder! Det er rett og slett utrolig hvor mye Garmin greier å dytte inn i denne lille dataklokken. 920xt er rå.

Testen peker på de aller viktigste egenskapene, og er farget av en løpers penn.

Garmin 920xt er en finfin oppdatering av den populære multisportklokken Garmin Forerunner 910xt. Som sin forgjenger tilbyr den egne funksjoner for bl.a. løp, sykkel og svømming. Det gjør den til en ekte triatlonklokke. I tillegg er det super lett å lage egne funksjoner med spesifikke innstillinger.

920c

Detaljer

Vekt: 61g

Fysiske mål: 48 x 55 x 12,7 mm

Skjermstørrelse: 2,9 x 2,1 cm

Batterilevetid: opp til 24 timer i GPS-modus

I esken: klokke, pulsbelte og lader

 

Klokkeskjerm

Det er fargeskjerm, men ikke berøringsskjerm. Skjermen kan tilpasses egne behov. Hvert vindu kan ha opp til fire dataceller. Og her er det bøttevis av nyttige alternativ å velge mellom.

a

 

Steganalyse

Klokken har de samme målefunksjonene for løpsdynamikk som Garmin Forerunner 620. Det gis informasjon om løpsfrekvens (antall steg i minuttet), vertikal oscillasjon (sprett i løpsbevegelsen) og tid med bakkekontakt. Teknologien i det medfølgende pulsbeltet, gjør dette mulig. Det er stilig, men er likevel langt mer nyttig enn fjongt. Tidligere har jeg løpt med 620 og hatt stort utbytte av å se løpsfrekvensen. Jeg har gjort mine analyser, kortet ned løpssteget og redusert skaderisikoen betraktelig. Det nye med 920, er metronomen som gir lyd- og vibrasjonsvarsler som gir hjelp til skritthyppigheten. Og det er ikke nødvendig å se på klokka. Nå er det altså lettere å perfeksjonere løpeformen. Det er ikke behov for fotsensor om det løpes innendørs fordi 920xt beregner avstand basert på steglengde. Snasent! Joda, litt har Garmin å gå på for at dette skal bli nøyaktig måling.

Kondisjonsberegning

De aller fleste er nysgjerrige på treningsformen. Nå trenger jeg ikke bruke mer tid på utallige løpskalkulatorer. 920XT beregner nemlig kondisjonen (VO2 maks). Og gir i tillegg både konkurransevarsel (for 5k, 10k, HM og maraton) og anbefalt restitusjonstid etter en økt. Nå tror jeg Garmin er svært så optimistisk. Likevel er det alltid svært så inspirerende å notere framgang! Og klokken husker dine rekorder (kilometer, mile, 5k, 10k, HM, maraton og lengste løp). Slår du din rekord, får du melding på skjermen. Stas!

7

Smartklokke

920xt har både blåtann og trådløsfunksjon, som på et blunk laster opp treningsdataene (faktisk med større stabilitet enn 620). Med blåtann kan klokken også pares til smarttelefoner. Da kan du se pushvarsler på telefonen. På langturen eller når du sitter på bussen, viser klokken hvem som ringer eller sender tekst. Og det er fullt mulig å bestemme hvilken informasjon klokken varsler. Snodig nok dukker det opp raskere på klokke enn smarttelefon.

GPS og navigasjon

Klokka er superrask på å hente inn GPS (3-7 sekunder, ofte mindre). Den husker satellittposisjoner i ei uke, og fornyer seg hver gang klokken er koblet opp via telefon, wifi eller datamaskin. Inntrykket er at klokken måler riktig distanse, med den feilmarginen som de fleste GPS-klokker har. 920XT har fine navigasjonsfunksjoner. Forhåndsbestemt rute kan lastes ned. Og det er mulig å navigere tilbake-til-start.

11

Aktivitetsmåler

Dette er også en aktivitetsmåler. Den noterer aktiviteten gjennom dagen, og pusher om det sittes stille for mye. Søvnlengde noteres også. 920xt er mindre enn sin forgjenger. Det er faktisk fullt mulig å bruke denne som hverdagsklokke, og få nytte av aktivitetsmåleren. All informasjon lastes automagisk opp til Garmin Connect.

Treningsanalyse

Enkle analyser kan gjøres på klokken umiddelbart etter at treningsøkten er ferdig. Bøttevis av informasjon listes opp (avstand, tid, tempo, puls, løpsfrekvens, stigning, treningseffekt m.m.). Treningsportalen til Garmin heter Garmin Connect og gir mer rom for analyser i et ganske stilig oppsett. Alt sammen er tilgjengelig via app eller desktop. Analyse, planlegging og sammenligning av økter gjøres lettest via desktop.

Batterikapasitet

Levetiden på batteriet gjør 920xt til en ultraløpers beste venn. Garmin mener den gir opp til 24 timer i GPS-modus, og supre 40 timer UltraTrac-modus. Jeg trener 10-12 timer hver uke, trenger bare å lade klokken en gang i uka og er aldri bekymret batteritiden.

Historikk

920xt husker treningsøktene, legger sammen uke og månedstotal. Av og til er det nyttig å ha all treningsinfoen tilgjengelig på håndleddet. En liten hake er det at 920xt trenger litt tid på å laste inn informasjonen.

Svømme og sykkelfunksjoner

Jeg er ingen svømmer og sykler kun til jobb. Men jeg kan lett forstå at 920xt også er et smykke for andre enn rene løpere. Her er egne funksjoner for svømming i sjø og i basseng. Avstand, tempo, svømmetak med mer loggføres. Sykkelentusiaster vil glede seg over sensor for hastighet og pedalfrekvens. Og ikke minst wattmålinger via ANT+. Det er også en egen funksjon for triatlon.

Konklusjon

Garmin Forerunner 920xt er spekket med funksjoner, er brukervennlig og simpelthen rå. Store forventninger innfris. Og jo mer den brukes, jo nyttigere blir den faktisk i alle sine tilbakemeldinger.

Sondre Bjotveit har gjort denne testen for Milsluker’n Sport. På sin egen blogg skriver han om følelsene, opplevelsene og drømmene fra sine løpseventyr. Det han kaller maratonglede. Straks deltar han på sitt tredje Comrades Marathon (89k), som er verdens største og eldste ultramaraton.

For kjøp se vår nettbutikk:

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.