Kategorier
Blogg

Test av Aquaman Art våtdrakt

Etter mange år med triathlon relatert svømming har jeg prøvd mange forskjellige drakter. Alt fra surfedrakter som vi brukte i tidlige år, til billige svømmedrakter for nybegynnere, til dyre toppmodeller for gode svømmere.

Aquaman Art er en drakt i den siste kategorien. Den har god oppdrift i hofter og bein, som gir deg en god posisjon i vannet. Den virker litt tynn i overkroppen og føles derfor litt mindre varmeisolerende enn andre drakter jeg har testet, men absolutt akseptabel for norske forhold. Til gjengjeld er det den drakten jeg har testet som gir best bevegelsesfrihet og er myk og behagelig. Lav og fin i hals og nakke så man unngår gnagsår. Samtidig stram og tett så den ikke slipper inn vann, uten at man føler seg kvalt.

En fin «lapp» bretter man over glidelåsen for å unngå å kjenne glidelåsen i nakken. Glidelåsen lukkes ovenfra og ned, noe som gjør det litt mere problematisk å ta på drakten alene (går greit etter litt øvelse). Fordelen med dette er at man unngår risikoen med at noen uforvarende får tak i snora til glidelåsen og får dratt den ned så drakta åpner seg. Dette har faktisk skjedd meg, men heldigvis kun på trening. Det er noe man ikke ønsker skal skje i en konkurranse. Åpning av drakta nedenfra og opp etter endt svømming er problemfritt.

Er Aquaman Art raskere enn andre drakter? Etter egen erfaring svømmer jeg med samme hastighet i alle drakter jeg har testet, så der tror jeg reklamen er sterkt overdrevet, for alle merker.

Oppsummering: Aquaman Art er en meget behagelig drakt som trygt kan anbefales. Du vil ikke bli skuffet.

Mvh. Pål Cato Elshaug

Våre Aquaman produkter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.