Kategorier
Langrenn Smøring Uncategorized

Smøring du ikke viste du trengte del 2.

Smøring er gøy (når det klaffer) og det er langt i fra alltid det mest kjente funker best. Derfor har vi vår lille serie «smøring du ikke viste du trengte». Her kommer vi med tips til smøring og tilbehør som funker.

Del 1 av serien kan du lese her: Del 1

Vauhti K-Universal Gold:

Skjermbilde 2015-02-26 kl. 19.58.15

 Dette har blitt en favoritt blant mange langrennsløpere i år. Det har vist seg å være et veldig godt universal klister som takler et stort spekter av temperaturer og forhold. Fungerer godt på alt fra våt snø til grovkornet snø.

Dekker man det med K-voks eller tjærevoks tåler den et bredt spekter. Et må ha klister.

Temperatur:  +10- -7

Pris: 249,-

Nettbutikk: Milslukern.no

 

 

 

 

Klisterskrape:

Skjermbilde 2015-02-26 kl. 20.09.45I disse klister tider må man rense skiene både i mellom turene og inne mellom på tur. Som kjent er klister noe seigt kliss å få av så da er godt verktøy viktig. Dette er en liten men veldig god klisterskrape med sandpapir på baksiden (for godt grep) og veldig skarpe kanter.

Bør være fast inventar på tur.

Pris: 79,-

Nettbutikk: Milslukern.no

 

 

Swix DHF 104 Marathon
Skjermbilde 2015-02-26 kl. 20.24.46

 

En fantastisk glider som ikke lenger er en hemmelighet, men fortsatt er det nok mange som ikke «vet» om den. Dette er en veldig god glider for lange løp. Selv om boksen sier 0-+20 så er ikke det helt riktig. For denne blir brukt også på minus grader som underlag for pulver. Når man ser på Swix sine testrapporter fra renn er denne ofte anbefalt som HF glider.

En fantastisk glider for langløp feks under Vauhti sin LDR pulver. Da har du en slitesterk kombo.

PS. Kjøp inn så du har før Birken, for dette er et produkt det ofte går tomt for.

Pris: 499,-

Nettbutikk: Milslukern.no

 

Start Racing serien:

startHar her valgt å ta 3 smøringer i samme smell. Enkelt og greit fordi det er like smøringer til forskjellige temperaturer.

Hadde man tatt en blindtest på disse voksene så hadde alle tippet at de var for mye mildere forhold enn det som står på. Disse er utrolig gode vokser på grovkornet og skarpe spor.

Med grunnvoks i bunn, et lag eller 2 med feks Racing Extra varmet inn og Vauhti K18 på topp har jeg hatt kjempe ski på gammel skarp snø.  Les mer om hver voks på nettsiden vår.

Pris: 199,-

Nettbutikk: Racing Super -7- -15

Racing Extra -2- -8

Racing Special +2- -3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.