Kategorier
Blogg Konkurranse Langrenn Uncategorized

Milslukern inntar Dolomittene og Cavalese – 42 Marcialonga

Det er nettopp via vår nye blogg at det er oss hos Milslukern som skal sette dagsorden på hva vi langrennsengasjerte hobbymosjonister skal bry oss om. Tiden er forbi da vi kunne lene oss tilbake og nyte side opp og side ned i landets to næringslivsaviser om skifolkets forberedelser til Marcialonga.

Nei, vi må ta ansvar selv, og derfor disse bevingede ord om årets italienske eventyr. Ja, for det blir til tross for lite snø og forkortet trasé, et heidundrandes langrennseventyr. Og, de til tider ganske dumme og arrogante italienerne – de blir rett og slett ikke kvitt oss! Nei, vi gir oss ikke på tørre møkka; har vi nordmenn først bestemt oss for at vi skal bruke masse tid og sparepenger på et renn i de italienske alper, da skyr vi ingen midler. Maktesløse, irriterte, motløse, frustrerte og dårlig behandlet – som fluer på limpinnen, polakker på discosidelinjen eller «blir det kaldere nå så fryser det på» – vi har kommet for å bli i Cavalese.

I dag sendte derfor Milslukern de første av seks soldater nedover. Ingen sammenligning forøvrig, men de er så skiteknisk kompetente, så motiverte for å bistå sine kunder, at jeg døper dem Grouse. Denne uhyre sterke trioen er ledet av vår kjære Roar. Hans smittende latter, lange erfaring og alltid sindige vesen bidrar helt klart til tryggere nattesøvn for mange norske skiløpere som har tatt turen til Italia. Milslukerns andre avdeling, for anledningen døpt Gunnerside, reiser nedover til Dolomittene i morgen. Denne vanvittig sterke kvartetten ledes av butikkens superselger; Eirik Bentzen. Med andre ord; Gunnerside og Grouse vil med sine flagg, bannere, smøretekniske bistand og alt annet være på plass og sørge for et perfekt opplegg for de som oppsøker dem for hjelp, råd og annet. Men, vi er takknemlige om utenomskitekniske problemer blir liggende igjen hjemme, da vi av erfaring kjenner til at behovet for støtte i Val di Fiemme er enormt. Tiden er knapp.

Milslukerns oppfordring er derfor at alle nordmenn ønskes velkommen til våre stands i området, og vi gleder oss til å hjelpe alle som måtte ha behov for det. Vi har ikke samkjørt all informasjon, men undertegnede tar en sjans og skriver også at vi ikke minst gleder oss til å bistå smøreteknisk i bunn av bakken opp til Cavalese. Der har Milslukern de siste årene hatt sin egen smøresone. Der sitter hjelpen, latteren og den friske kommentaren så løst at dere skiløpere får akkurat den gnisten dere trenger for å forsvinne opp bakkene i et forrykende tempo.

Vel møtt på Lavazze, Val di Fiemme skistadion og i bunnen av kneika opp til det forjettede sentrum av Cavalese førstkommende søndag. Så helt avslutningsvis; i helgen møtte jeg både lørdag og søndag Milslukerns assosierte superløper; Simen Østensen. Det gikk et sukk igjennom bakkene opp mot Heggelidammen der han majestetisk staket seg oppover. Vi ønsker ham derfor masse lykke til med sin oppgave som blir å forsvare fjorårets seier. En ny seir unner vi Mr Østensen.

Ambassadørhilsen, Martin Fleischer (som selvsagt også skal til Italia og gå Marcialonga #42 – og i morgen runder jeg selv 42 – for et sammentreff!!)

Hilsener,

 

Martin

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.