Kategorier
Langrenn

OBIK 2: Det snør det snør.

I går var det klart for runde 2 av den prestisjefylte OBIK 2 karusellen. For min del var det mitt andre OBIK renn noensinne, men etter testen sist onsdag syntes jeg dette var fantastisk morsomt. Og ikke minst sykt bra trening for en kar med en fart i skisporet og en overkropp som ikke er bygget for mye annet enn å hekle eller sykle.

For de fleste av oss så blir det gjerne at man går i en seig fart når vi gå på ski. Om vi går 1,2 eller 3 timer spiller egentlig ingen rolle da vi har en fart. Men i korte renn som OBIK går man litt fortere enn man gjør i andre renn. Det er mer jaging og da får man trent på ski på en helt annen måte. Man får vondt litt andre steder enn man er vandt til og teknikken sitter ikke like bra når man girer på.

Denne onsdagen var vi 2 fra butikken som dro oppover, jeg og Eirik. Resten av gjengen var ikke i form eller ble sjuke i går. Tipper de er friske i dag igjen. 😉 Eirik legger en del prestisje i å ha bedre glid enn nykommeren på Milslukern. Så når vi nærmer oss slutten av dagen blir det mer og mer «anspent» stemning. Han vil ikke si hva han glider med, jeg sier ikke hva jeg gilder med. Målet er ikke å gå fortest men å ha best glid. I går gikk han hele dagen å skrøt av hvor fantastisk ski han hadde, noen han også har. Jeg derimot har 2 par kjøpt i år. Ett par Salomon og ett par Skitrab, ja jeg velger ikke så tradisjonelle merker. Derimot så velger jeg de skiene som ser best ut i butikken, hva navnet på de er spiller ingen rolle for min del.

18.45 er det ut for å teste feste, dvs mangel på feste. Veldig opptatt av glid ble fort til ikke så godt feste. Jeg måtte så smøre om igjen 2 ganger, men etter 9 lag med smurning fant jeg ut at det fikk bare være litt glatt. Snøen i kollen er ganske så lei å få spikerfeste i har jeg funnet ut etter 2 renn der oppe. Man kan ha bra feste i en bakke, mens i neste er det glatt.

Så rett på start. Jeg og Eirik skulle gå mot hverandre. Nykommeren mot den erfarne ringreven som aldri vil si hva han har under skiene. Jeg vet jeg tar han på resultatene men her er det gliden som teller. Men Eirik forsvant fort denne dagen. Jeg hadde så SJUKT bra glid. Selv med 9 lag med diverse smurning under skiene glir jeg noe hinsides, heldigvis. For feste mitt ikke var all verden og det gikk fortere å løpe i fiskebein enn å gå diagonalt. Jeg kunne til og med stake en del av de slake oppoverbakkene. Det sier litt om hvor god glid jeg har. For jeg er svak, veldig svak. Såpass svak at jeg feirer jeg med Champagne hvis jeg klarer å ta 3 repetisjoner av stanga i benkpress!

I mål var jeg sånn passe fornøyd. Kroppen føltes bra men hadde ikke fått gått skikkelig diagonal i en eneste bakke, men når jeg så resultatene var jeg riktig så fornøyd. Første rennet ble jeg 44 totalt og over 3 min bak. I går 20 plass og under 2 min bak. Men viktigst jeg hadde sjukt bra glid 😉 Noe jeg aldri har hatt før i år. Vanligvis står jeg å staker der andre bare glir og går diagonal der andre staker. Men nå er det motsatt og det er så sjukt deilig.

For resultater sjekk: Resultater 

Påmelding neste renn:

For dere som ikke går OBIK, kast dere med! Bedre trening finner man ikke.

Hilsen Milslukern ambassadør Ole Christian.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.