Kategorier
Blogg Konkurranse Langrenn Uncategorized

Kjære Milslukern venn

Mens Grouse (Roar) tok bussen og satte kurs for de norske landslagsutøverne i Seiser Alm, besteg Gunnerside (Eirik) bakkene opp til Lavazze. Der ble de møtt av et folkehav med langrennsløpere, og et vær som må karakteriseres som perfekt. I strålende solskinn, to minusgrader og spor som også i år minnet om frasparkene til en ikke ukjent Milslukervenn; Simen Østensen, så fikk alle tilreisende nordmenn full valuta for sine feriepenger. Som vanlig satt komplimentene mellom topptrente forretningsmenn fra Oslo og det ganske land meget løst, og det ble sendt misunnelige blikk i alle retninger. For noen ble inntrykkene så sterke og mangefasetterte at de skiteknisk beveget seg motstrøms i langrennssporene, en synd i de striglete sporene på nivå med skikjøring uten hjelm i Norge. Med andre ord; det gikk trill rundt for blant annet undertegnede. Heldigvis ble miséren raskt oppdaget så ingen skade skjedd.

På Lavazze var blant annet Milslukerns alltid positive konkurrent; Oslo Sportslager, representert med eget smøretelt, og ikke minst eget vaffeltelt. Ingen ble avvist og selv en påfugl fra Milslukern ble tatt varmt i mot, og vafler ble inntatt med et bredt smil om munnen. Vi sender en stooor takk til våre venner hos Sportslageret for strålende bidrag til å skape god stemning på Lavazze. Som en digresjon, uten verdi selvsagt, så kan nevnes for de som ikke vet det, at vi har vært heldige. Bare for en ukes tid siden så fløy undertegnede over Lavazze i et helikopter, og da var runden tilreisende langrennsløpere ble tilbudt en sirkel på maks 500 meter. I dag kunne vi nyte en perfekt runde i åpent terreng og med massive fjell som bakgrunnsbilder. Ok, alt av løyper var ikke åpent, men det var mer enn godt nok for oss.

Det store temaet i år dreier seg ikke om Marcialonga som i år er døpt om til Kortiolonga (ja, jeg ser at kortiolonga blir rart – den korte lange marsjen!!?), altså distanseforkortelsen, men om de blodtrente sirkushestene skal gå på blanke ski eller ikke. Tidligere har den diskusjonen vært forbeholdt topp 50, men i forlengelsen av langrennssportens utvikling, så omfatter det temaet i år sikkert topp 300. Det betyr at veldig mange vurderer å sette avgårde på søndag med ski som er glidet over hele skien. Grunnet en forkjærlighet for vekter og sommerkropp (enorm selvopptatthet), blir jeg helt ufrivillig trukket inn i den gruppen. Jeg forsøker standhaftig å argumentere for at jeg ikke faller inn i den kategorien, og har vel egentlig bestemt meg for å legge på festesmørning som normalt. Men, diskusjonen er definitivt ikke avsluttet, for hva skal jeg si når motparten bastant oppsummerer; ja, når skal du da egentlig prøve å gå på blanke ski da??! Vi lar derfor usikkerheten råde, og det gir oss akkurat de nervene vi som alltid har, enten det dreier seg om klister, ikke klister, eller som i år, smørning eller ikke. Alt er som normalt – vi er en gjeng nervøse kyllinger som flakser rundt og gleder oss til banketten.

Dagens bilder viser en stolt ambassadør sammen med lederen for Gunnerside; Eirik Bentzen. Han oser av en slik selvsikkerhet, erfaring og tro på egen stakekompetanse at man i hans umiddelbare nærhet føler seg som oppfinneren av moderne langrenn; et stakemonster med bukmuskler som Arnold Schwarzenegger som Mr Universe. Komplimentene hans sitter som alltid løst, og det gir unektelig tro på egne ferdigheter.

Vi skal se om vi ikke kan sende en kort rapport fra morgendagens opplevelser. Som dere vet vil det meste i morgen dreie seg om testing av ski på Val di Fiemme skistadion, og den endeløse diskusjonen knyttet til festesmørning eller ei.

Langrennshilsen fra Cavalese!

Ambassadør Fleischer

Vennlig Hilsen / Best regards,

Martin Fleischer
Salgssjef / Sales Manager

Fleischer Finans
c/o Holst & Fleischer AS
Stanseveien 6B
N-0975 Oslo, Norway

Tel: +47 23 33 85 00
Mob: +47 982 358 20
Fax: +47 23 33 85 01
mailto:martin.fleischer@fleischerfinans.no
www.holstfleischer.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.