Kategorier
Langrenn Tester Uncategorized

Test: KV+ Tornado Clip Blue

Du har garantert sett de blå og røde stavene da det er en liten armé av gode skiløpere som bruker KV+ om dagen. Da med verdens beste skiløper, Martin J. Sundby i spissen. Men det er ikke så ofte du ser gode mosjonister med KV+, hva kommer dette av? Vi har testet stavene over 1,5 mnd nå for å finne ut hvordan stavene til verdens beste skiløper fungerer.

KV+ blir bare brukt av flere og flere gode utøvere. Jeg som dere skjønner jo at utøvere blir sponset med produkter, men uansett så vil de ikke gå med noe som ikke fungerer. Når utøvere som Martin J. Sundby, Pål Golberg, Sjur Røthe, Marthe Kristoffersen, Celine B. Lie, Martine E. Hagen, Katrine Harsem og Team United Bakeries bruker de så må de jo være gode? Dette var hvertfall bakgrunnen for at jeg fikk lyst til å teste et par med Tornado staver.

Som ved alle andre toppstaver så er det pendel, vekt, stivhet og håndtak som blir fremhevet av produsentene. Naturlig nok da det er dette som gjør en god stav god. Og alle toppstaver i dag er bra, men likevel skiller de seg mer fra hverandre enn man skulle tro. Dette gjelder også KV+ Tornado staven.

Så over til det teoretiske om staven:

  • 54 gram/meter
  • Power clip håndtak.
  • 5P200, Elite Clip reim

Dette sier jo ikke så mye, men det første man legger merke til, og som skiller seg ut fra andre staver, er Power clip håndtaket. Dette gjør at man kan ta av seg stavene uten å ta av reimene. Man ser også at selve korken er ganske kort i forhold til andre staver. Som du ser på bildet så kan man koble seg av staven ved å dra den røde «utløseren» opp.

KV+ stav

 

 

I bruk: 

Det første jeg merket når jeg tok på meg denne staven er hvor godt reimen satt rundt hånden min. Jeg har ganske smale hender og på mange staver føler jeg at jeg må stramme reimen veldig. Her trenger jeg såvidt å stramme og selv på langturer slipper jeg å etterjustere  reimen. Og her er også det store fortrinnet til andre toppstaver i mine øyne, nemlig reimen og håndtaket. For meg og mine hender ligger KV+ et hestehode foran de andre. Det er flere grunner til dette:

  • Selve reimen sitter utrolig godt uten at man må stramme.
  • Innfestingen til reimen sitter veldig nærme hånden. Så når man napper i staven for å få den frem så får man staven veldig direkte rett inn i hånda. Ja man kan stramme andre reimer helt maks også, men likevel får man ikke det like direkte som her.
  • Klikk-løsningen så man slipper å ta av seg reimene er kjempesmart. Særlig for oss som liker å gå lange turer. Når man da skal drikke eller smøre om er staven av på 1 sekund.
  • På reimen har man mulighet til å justere innfestingen av strammingen. Man kan velge mellom 4 forskjellige hull. Dette er veldig smart for oss som er akkurat mellom 2 reim-størrelser på andre merker. Som meg som trenger Large når jeg bruker hummer-hansker og medium når jeg skal ha tynne racing hansker. Her kan jeg bare flytte innfestingen selv. (se bildet under)

DSC_0098

 Jeg har hatt problemer med venstre albue etter alt for mye rulleski på kort tid i fjor. Dette har jeg ikke blitt kvitt. Så fort jeg har gått på ski så har det kommet tilbake. Men etter jeg begynte å teste KV+ har jeg ikke samme problem lengre. Jeg får ikke vondt i albuen etter 1 time på ski mer. Dette tror jeg er på grunn av håndtakene.

Som dere skjønner er jeg veldig fornøyd med håndtak/reim på KV+ staven, men det stopper ikke der. Staven er også den stiveste staven jeg har brukt, man får allerede etter noen tak et inntrykk av at det er en skikkelig solid stav.

Når det gjelder vekten så er den ikke like lett som feks Triac 2 som de fleste bruker (på toppstaver). KV+ er ca 17 gram tyngre pr stav. Dette er nok det du må betale for en litt stivere og et håndtak med flere finesser.

Ingen er best på alt og alle toppstaver er jo gode. Så man må velge litt hva man syntes er viktigst selv. Men hvis du ikke tar med KV+ i vurderingen neste gang du skal ha en toppstav gjør du en feil. For stivere stav med bedre håndtak skal du lete lenge etter. Dette er enkelt og greit en fantastisk god stav etter min mening!

Lengder: 130-180 cm med 2,5 cm intervaller. PS. Innfestingen er ca 1 cm høyere enn på en del andre staver.

Pris: 2999,-

Nettbutikk: KV+ Tornado Milslukern  Kunne du tenke deg stav med tilsvarende håndtak til junior så finner du den her Tornado junior

DSC_0095

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekst/test: Ole Christian

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.