Kategorier
Uncategorized

Specialized ANGI hjelmer

Specialized har levert noen av markedets beste hjelmer i flere år. Nå gjør de hjelmene enda bedre og tryggere, særlig for deg som sykler mye alene.

ICE dot kom for mange år siden, en liten gul dings man festet til hjelmen. Skulle du velte så sendte ICE-appen ut en melding til de du hadde registrert som nødkontakter. Specialized kjøpte deretter opp ICE, og har nå kommet med sitt eget system med navn ANGI.

ANGI kan kjøpes som sensor, eller som hos oss, ferdig montert på hjelmen. ANGI kommer ferdig på flere av Specialized sine hjelmer til både mtb og landevei. For at ANGI skal fungere så trenger du to ting: selve ANGI enheten og en telefon med Specialized sin RIDE app.

For de som sykler mye alene, er ANGI-systemet helt genialt. Spesielt for oss som sykler alene i skogen. Vi sykler ofte på steder der det ikke nødvendigvis kryr av andre folk og skulle du være uheldig så er det en kjempefordel at noen kan finne deg. ANGI med RIDE-appen fungerer på to måter:

-Emergency contact. Du legger inn hvem som skal få melding om hvor du er hvis du har veltet slik at ANGI har utløst en nødmelding. Denne sendes som mail og SMS.

-Ride alert. Dette er bare at den sender ut en mail at turen har startet og at de kan se hvor du er. Du bestemmer selv hvem som skal få dette og om noen skal få det i hele tatt.

Her kan du se en liten film hvordan Specialized selv beskriver systemet:

https://youtu.be/YamAsuCn4Og

 

Når du først har kjøpt hjelmen så må konfigureres med appen. Last ned Specialized RIDE appen. Åpne ANGI-enheten da batteriet er «plombert». Så du må åpne den opp og fjerne plasten på batteriet for å få den til å fungere.

Etter dette er det bare å følge stegene i appen. Det er et abonnent for at ANGI skal fungere, men det følger med 1 år gratis med hjelmen.

Når først appen er lastet ned og kontaktene er lastet inn så trenger du bare å gå inn i appen og trykke på Record. Da sender den ut en mail om at du er på vei ut og sensoren er klar hvis du skulle være uheldig.

Kort og godt er ANGI en ekstra sikkerhet for de som sykler mye alene.

 

 

Specialized S-works Prevail

Hjelmen jeg har testet ANGI på er S-works Prevail. Kortversjonen er at dette er en nydelig hjelm å ha på seg. Klemmer ikke, lett, luftig og alt en hjelm skal ha. MEN som ved alle hjelmer så må den passe hodeformen din. Så hvis du ikke har Specialized fra før kan det være lurt å teste før du kjøper.

Hjelmen er fullstappet av teknologi og fancy navn. Dette kan du lese om på sidene til Sepcialized. Det jeg derimot synes er skikkelig smart og digg er måten de har løst MIPS på. MIPS er et sikkerhetssystem som gjør at hjelmen kan bevege seg litt på hodet ved et sammenstøt. Dette er vanligvis en gul plastskive som ligger inn hjelmen. Denne ligger mellom selve hjelmen og putene. På Prevail har de løst dette på en mye smidigere måte med noe som man kaller MIPS SL. I stedet for denne gule «skiva» inni hjelmen er MIPS festet til hver eneste pute i hjelmen.

På bilde under ser du MIPS SL hvor hver pute har festet en sort gummi MIPS til seg. Og under kan du se vanlig MIPS på en hjelm som heter Echelon II. Det er litt smidigere med MIPS SL, og etter hva jeg vet er det kun Specialized som har dette på topphjelmen.

 

Skal du ha en ny topphjelm så bør du sjekke ut S-works Prevail II. Med ANGI og MIPS SL er hjelmen et lite stykke foran andre topphjelmer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.