Kategorier
Blogg Konkurranse Langrenn Løp Uncategorized

Anbefalte sko til Birkebeinerløpet

Milsluker’n Sport anbefaler primært lettvekt terrengsko til Birkebeinerløpet. Traseen byr på både grus og terreng med gjørme, røtter og steinete underlag, så modellene vi omtaler nedenfor er etter vår mening det beste valget for utfordringene underlaget byr på.

Saucony «Peregrine»

Kr 1500,-

Denne skoen har mengdetreningsskoens komfort med god demping for gruspartiene, men likevel har den lettvektskoens gode løpsfølelse i stegavviklingen. Blant andre topputøvere som Olav Lundanes (orientering) lovpriser egenskapene til denne skoen. Dessuten glimrende treningssko for langrennsløpere i barmarksperioden fra vår til senhøst. (Egen dame- og herremodell)

 

La Sportiva «Helios»

Kr 1799,-

En favoritt blant de treningsglade ansatte hos Milsluker’n. Svært godt grep i terrenget kombinert med nok demping i gruspartier. Sålen har en bølget flate som gjør at gjørme og jord ikke fester seg i sålen og gjør skoen tung. Anbefales! (Egen dame- og herremodell)

Inov 8 «X-Talon 230»

Kr 1599,-

Nyhet! Dette er en videreføring av den tidligere modellen X-Talon 212. Denne var kjent for sitt svært gode grep. På X-Taalon 230 er gripeevnen økt med 50 % fra forrige modell, og dermed snakker vi om en sko med maksimale egenskaper i terrenget. Sålen er myk og er ment å gi optimal følelse med underlaget ved at skoen føyer seg etter de minste nyanser ved fotisettet. Skoen har lite demping og er fortrinnsvis for løpere i det øvre sjiktet på resultatlisten. Som treningssko er den anbefalt til deg som løper i rent terreng og myr. Årets testvinner blant de ansatte hos Milsluker’n når det kommer til grep. (Egen dame- og herremodell)

VJ «Irock 3»

Kr 1800,-

Fjorårets store hit blant terrengsko. Aller mest er grepet på vått og vanskelig underlag det som gjorde Irock til testvinner. Skoen har lite demping, så den er for de lette løperne som er innløpt på ultralett-modeller.

Videre omtaler vi tre terrengmodeller fra Hoka. Alle er lettvetsmodeller, men demping og løpsfølelse skiller seg.

Hoka «Speedgoat»

Kr 1899,-

Dette er terreng- og gusskoen for deg som er avhengig av god demping. Et eksempel på utøver som lovpriser Hoka er Ole Einar Bjørndalen. Hoka-skoenes demping gjorde det mulig for ham å igjen kunne løpe etter å ha vært avskåret fra det på grunn av skader. Speedgoat-modellen har godt grep også i terrenget. (Egen dame- og herremodell)

       

 

Hoka «Evojawz»

Kr 1899,-

Dette er ultralettvekteren til Hoka for terreng. Evojawz er for lette løpere som er innløpt på ultralette sko. Skoen har knotter og griper svært godt i terrenget. Følelsen med underlaget er optimal i rent terreng.

                                

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.