Kategorier
Ambassadør Blogg Langrenn Løp Tester Tips

Test av ullundertøy – Ulvang Rav 100 %

De siste ukene har Ulvang RAV 100 % bukse og overdel i merinoull fått være med meg på flere treningsøkter ute. Settet har blitt en favoritt på dager hvor gradestokken viser fem minusgrader eller kaldere.

Ulvang sin RAV-serie består av mellomtykt undertøy i 100 % ren merinoull. Produsentene melder selv at serien er utviklet for friluftsliv og aktiviteter med varierende intensitet. Selv har jeg hatt på meg ullundertøyet på skiturer der det har vært 5-6 minus eller kjøligere. Plaggene kan fint brukes på litt mildere føre også, men personlig foretrekker jeg superundertøy på mildere føre ettersom jeg blir veldig varm når jeg går på ski.

Det er flere ting som gjør at plaggene er blitt en treningsfavoritt for meg. Det mest fremtredende er tykkelsen på plaggene som etter min mening er helt perfekt. Dersom ullundertøy blir for tykt synes jeg det går utover funksjonaliteten på en negativ måte og jeg blir fort altfor varm. Ullundertøyet i RAV-serien er ganske tynt, men likevel varmer det godt nok til å bruke på kalde dager.

Et annet pluss ved plaggene er at de sitter godt, uten at de strammer. Ullbuksen har en strikk i livet, og plaggene er ellers laget i materiale som er relativt stretchy. Jeg bruker vanligvis small, og har både underdelen og overdelen i small. Dersom du vanligvis bikker mellom to størrelser, ville jeg gått for den minste av de to.

Det er alltid litt tricky med ull i vask, men i følge Ulvangs hjemmesider er produktene blitt behandlet slik at de kan vaskes på 40 grader. Jeg har vasket plaggene flere ganger på 40 grader med Milo, og det har fungert veldig fint.

Dersom du skal investere i et nytt ullundertøysett, er RAV 100 %-serien noe jeg varmt kan anbefale. Du finner overdelen her og underdelen her.

Ambassadørhilsen fra Ingeborg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.