Kategorier
Tester Uncategorized

Salomon S/Race-Classic test

Salomon har lenge hatt sin fanskare på sko, og dette med god grunn. Skoene var dessverre forbeholdt brukerne av Pilot-bindingene. Men ikke nå lengre! Heldigvis lager Salomon nå også sko som passer på de andre systemene og det er dette jeg nå har testet.

Jeg må innrømme en ting først: jeg har hatt lyst på Salomon skisko lenge. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg prøvde Salomon-sko på beina da jeg jobbet på Milsluker’n. Det var noe eget med hvor digg det var å ta på seg en Salomon-sko. Jeg hadde garantert hatt det før også, hadde det ikke vært for at disse kun ble laget til deres eget system. Helt sikkert et topp bindingssystem, men når alle skiene jeg har og alle rundt deg har Rottefella, ja da blir det fryktelig tungvint. Særlig da alle skiene begynte å komme med NIS plater var drømmen om Salomon-sko død.

Så lanserte de et system som gikk overens med Rottefella og nå også Turnamic, nemlig Prolink. Smack smack, så var håpet tilbake for oss skap-Salomon-fans. Og jeg er ikke alene. Det var ikke få jeg snakket med da jeg jobbet på Milsluker’n som egentlig ville ha Salomon sko, men valgte noe annet pga bindingene. I fjor vinter fikk jeg da endelig tak i et Salomon-par og det er de denne testen handler om.

Salomon S/Race-Classic

Jeg begynte å bruke disse skoene forrige vinter, så jeg har brukt disse over en lengre tid enn jeg pleier. Det som er greit å huske på at alle ben er forskjellige, så det som passer meg bra er ikke nødvendigvis det beste for deg. Så husk å prøve flere typer sko når du er i butikken og ikke heng deg opp i merket.

Det som er med Salomon sko er at det er en bra følelse fra første gang man tar på skoene. Den litt trange/klønete «sokken» man skyver benet inn i, er så verdt det når man først kommer ned i skoen. Ingen store sømmer, klumper, skjøter eller annet man kjenner kan bli et problem. Bare en digg halvtykk «sokk» som gjør at det føles veldig riktig. Skal sies at disse Salomon skoene er vesentlig enklere å komme seg inn i enn tidligere modeller jeg har prøvd. Dette i kombinasjon med et stramme-system som strammer helt jevnt gjør at skoen er utrolig behagelig å ha på seg. I tillegg har man et system som man kan stramme inn litt skoen rett over helen, selv har jeg ikke sett noe poeng med dette da den sitter helt topp. Jeg enkelt og greit digger måten å bygge opp en skisko på: en myk god innerdel, og en stivere ytterdel.

Hvordan er så skoen i bruk?

Dette har blitt valg nr 1 på trening for min del. Skoen er også den varmeste racingskoen jeg har hatt. I tillegg så er den veldig vannavstøtende i forhold til en del andre sko. Selv i subbete forhold holder man seg ganske så tørr lenge. Senest i helgen klarte jeg å «plumpe» ut i en myr, men bena holdt seg tørre.

Skoene gir også en veldig direkte og bra følelse mot underlaget/skien. Flexen i skoen er også veldig jevn og behagelig. Det er ikke et sted som «knekker», men jevn fin bøy. Her har også Salomon lykkes med skoen. Det er ingen sømmer, skjøter eller annet i forbindelse med flexen (fronten av skoen). Dette gjør at når man går diagonal er det ikke noe på selve skoen som klemmer foten hver gang man bøye tærne.

Når det gjelder holdbarhet er også alt så langt tipp topp. Alt av sømmer, glidelåser og stramme-mekanismer er akkurat like bra som de var når skoene er nye. Er dette den perfekte sko?

Det er svært sjeldent noe er helt perfekt og det er det heller ikke her. I forhold til f eks Madshus Supernano eller Alpina sine topp carbonsko så er ikke Salomon-skoen like «rå». Så når jeg f eks går OBIK så velger jeg stort sett Supernano (har ikke Alpina sin). For sålen på Supernano er mer vridnings-stiv. Så i konkurranseløyper som i Holmenkollen føler jeg meg tryggere nedover, og har litt mer kontroll med Supernano sin stive såle. Til trening og turene som f eks Birken velger jeg Salomon-skoen. Dette gir også mening da dette ikke er toppmodellen til Salomon.

Alt i alt er Salomon Race Classic et topp valg til trening og turrenn. Har du problem-føtter som sliter med gnagsår og andre problemer så må du teste Salomon skoen på foten neste gang du skal ha sko.

I disse dager lanserer også Salomon nye S-lab sko for de som skal ha det skikkelig racing. Jeg har ikke prøvd disse selv, men de ser hvertfall skikkelig fete ut.

S/race skoene kan du kjøpe her: Milslukern.no

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.