Kategorier
Ambassadør Blogg Konkurranse Matblogg Tips Triathlon Uncategorized

Prepping for Norseman

11 november 2017 kl. 21:29 tikket den etterlengtede beskjeden inn i mailboksen. ”Dear Julie, welcome to Isklar Norseman – simply the ultimate triathlon on planet Earth”. Endelig klarte jeg å bli en av de kvalifiserte til konkurransen. Nå er det kun en uke igjen til jeg står på startstreken, og jeg gleder meg enormt mye. Vi er en hel gjeng som representerer milslukern i år, og det gjør det ekstra morsomt.

Uheldigvis falt arbeidsperioden min offshore på de to siste ukene før konkurransen. Jeg vil ikke kalle det optimal opplading, men jeg har gjort det beste ut av situasjonen. Med tanke på dette har jeg måttet gjøre alle forberedelser på forhånd, og ”flyttelasset” sto klart til supporten min før jeg reiste på jobb.

Norseman er en litt annerledes konkurranse der man har en egen følgebil hele veien som skal legge til rette for at jeg har alt jeg trenger underveis. Dette inkluderer næring, utstyr og klær til hele dagen. Så hva trenger man egentlig til en slik dag? Jeg tenkte å skrive en liten liste over hva jeg har pakket med meg.

Først og fremst er det greit å ha vanlige klær til dagene før og etter konkurransen, i tillegg til ekstra treningstøy til disse dagene. Dette er noe de fleste har kontroll på, og jeg har ingen planer om å ramse opp hverken tannbørste eller hvilken farge jeg har valgt på undertøyet. Men hva jeg har pakket til de forskjellige disiplinene er mer interessant. Så her kommer en liten liste.

 

Svøm og båten til start:

Tridrakt

Overtrekksdress

Våtdrakt

Badehette (utdeles)

Svømmebriller

Anti dugg til svømmebrillene

Slippers/sko

Vaselin

Næring og væske

 

T1 gjør man klar sammen med support før man går på båten. Det vil avhenge litt av været, men hvis jeg tar utgangspunkt i regn er jeg sikker på at jeg får med meg alt:

 

T1:

Sykkelen (selvfølgelig)

Lys montert på sykkelen

Computer montert på sykkelen

Slange, dekkspak, gasspatron med adapter frem til support sonen starter

Vannflaske på sykkel

Næring på sykkel

Håndkle

Sykkelsko

Sokker

Skoovertrekk

Hjelm

Briller

Regnjakke

Løse armer og ben

Hansker

Refleksvest

Racebelt med startnummer

 

Da er det bare for supporten å pakke sammen det jeg har slengt fra meg i T1 og starte ferden opp fjellet i bil, og jeg på sykkel. Så hva befinner seg i bilen?

 

I bilen til sykkel:

Pumpe

Diverse verktøy og ekstra utstyr

Ekstra slanger

Regnjakke

Vindjakke

Vindvest

Hansker

Skotrekk

Næring og drikke

Ekstra hjulsett

Løse armer og bein

 

T2 gjør supporten klart før jeg ankommer.

 

T2:

Håndkle

Nye sokker

Løpesko

Næring

Løpebriller

Caps/brem

 

Underveis på løp trenger jeg for det meste kun næring, vann og eventuelt salttabletter. I tillegg er det en ide å ha med seg toalettpapir og våtservietter. Etter mange timer med sportsnæring er det muligheter for at man må ta seg en tur i grøfta.

I bunn av den velkjente zombie hill får man ha med seg en support til å løpe/gå opp resten av veien. Jeg har planer om å utstyre min med en sekk slik at jeg har alt jeg trenger opp bakken.

 

I support sekken:

Mobil med musikk

Headset

Vann

Næring

 

Ved ankomst Stavsro må både support og atlet ha en sekk hver. I denne sekken må man minst ha følgende:

Varme klær

Hansker

Mat og drikke

Mobiltelefon

Lommelykt

Cash til kafeen (de tar forresten kort)

 

Når det kommer til hvilken type næring man skal velge for en såpass lang dag så er dette en meget individuell sak. Personlig har jeg prøvd og feilet en god del med typer mat og sportsnæring. Jeg vet om mange, inkludert meg selv som får trøbbel med magen underveis i konkurranse. Trikset er å ikke tilføre kroppen mer karbohydrat enn det den klarer å ta opp. Opptaket av karbohydrat varierer, men generelt tar kroppene våre opp mellom 30-60g karbohydrat i timen. Dette er noe som bør testes ut på trening. Både hvilken type karbohydrater og hvor mye du tåler før du føler deg uvel.

Personlig har jeg funnet noe som fungerer for meg, og jeg er nøye på å få i meg næring til riktig tid for å ikke gå tom underveis. Da vil det være vanskelig å ta seg inn igjen. Den siste tiden har jeg brukt sportsdrikk fra Maurten. Jeg har tidligere ikke tålt sportsdrikk så godt, men denne kan jeg virkelig anbefale hvis du har en sensitiv mage. Maurten er basert på hydrogel teknologi, noe du kan lese mer om på deres hjemmesider. I tillegg til dette bruker jeg energigels, næringsdrikk og vann underveis.

 

Da har jeg delt litt av min plan når det kommer til utstyr og næring på Norseman. For noen uker siden tok Erik og jeg turen til Geilo for å trene i løypa, og jeg har laget en liten snutt fra våre dager der.

Julie <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.