Kategorier
Ambassadør Blogg Langrenn Løp Løpesekk Sykkel Tester

Hvor mye får du egentlig plass til i en treningssekk?

Ganske mye mer enn du skulle tro! Jeg heter Ingeborg Kristine Lind, og har den siste tiden testet to sekker fra henholdsvis Salomon og Osprey, hvorav den ene er relativt liten (seks liter), mens den andre har noe mer plass (ni liter). Begge to sitter godt på ryggen og legger til rette for at du kan gjøre jobbpendlingen enten på sykkelen eller med løpeskoene på.

Jeg er en stor tilhenger av å legge inn trening på vei til og/eller fra jobb. Grunnene til det er mange; dersom du løper/sykler til jobb får du en god start på dagen og det er godt å sette seg ned på kontorstolen etter å ha fått unna noen kilometer før arbeidsdagen starter. Legger jeg treningen på veien hjem, opplever jeg at jeg får renset hodet og at jeg rett og slett får det bedre etter en lang dag på jobb. En annen fordel er at det er svært effektivt. Jeg må jo uansett komme meg til og fra jobb – hvorfor ikke bruke den tiden til trening?

Det kan ofte være vanskelig å motivere seg for å komme seg ut tidlig om morgenen for å trene. Du må kanskje enda tidligere opp enn ellers og du kom deg kanskje litt senere i seng enn planlagt. Et godt triks da er å ha pakket løpesekken og ha lagt frem de klærne du tenker å trene i kvelden før. Det hjelper også å ha en avtale med en annen treningsglad morgenfugl.

Nå i sommermånedene går det jo som regel i litt mindre klær enn ellers, og dersom du er heldig og har garderobe på jobb der du kan legge igjen håndkle, såpe etc., så holder det med en ganske liten sekk til jobbpendlingen. Det finnes også løpesekker med enda mer lagringsplass. Selv løper jeg ofte med en 20-literssekk fra Osprey i vintermånedene for å få plass til en tykk jakke og vintersko.

Agile 6 Set fra Salomon

Agile 6 er en relativt liten treningssekk, men som til min store overraskelse rommer mer enn man skulle tro. Den har ett hovedrom, med et mindre rom på innsiden til for eksempel nøkler og lommebok. På skulderremmene har den rom til to medfølgende flasker på en halv liter. Du kan også for eksempel bytte ut den ene flasken med mobiltelefonen dersom du ønsker å ha denne lett tilgjengelig under løpeturen.

Du fester sekken via to stropper på forsiden av brystet, og du kan også stramme en stropp som går ned langs siden av magen mot ryggen på hver side.

 

Jeg var litt skeptisk til at sekken ikke hadde stropper til å feste rundt hoftene/nedre del av magen slik de fleste andre løpesekker har. Jeg regnet egentlig med at sekken kom til å hoppe rundt på skuldrene og gjøre det ubehagelig å løpe med. Men jeg ble positivt overrasket over hvor godt sekken satt og det er bare behagelig å ikke ha noe som strammer over magen. I motsetning til Ospreysekken har ikke Agile noen fast ryggplate. Dette gjør at jeg foretrekker denne sekken på turer der jeg bare har med meg litt tøy, nøkler, lommebok osv. Jeg glemmer rett og slett at jeg har den på!

I sekken får du plass til et sommerlig skift samt et par lette sko, lommebok og nøkler pluss litt annet småtteri. Er du flink til å pakke kan du i tillegg få plass til et lite håndkle og noen få toalettsaker.

Osprey Tempest 9

Osprey leverer sekker tilpasset henholdsvis damer og menn. Jeg har testet dameversjonen på 9 liter. Jeg har god erfaring med Osprey sine løpesekker fra tidligere, og denne sekken levde opp til forventningene.

Sekken sitter godt på ryggen, og det er flere muligheter for å tilpasse sekken på ulike steder, slik at den sitter akkurat slik du vil ha den. På hoftebeltet er det to praktiske lommer med plass til for eksempel mobil og nøkler.

Sammenlignet med Salomonsekken, har denne sekken litt mer lagringsplass, noe som er praktisk for dem som har behov for mer plass til bagasje på turen til jobb. Det er for eksempel plass til en bærbar pc i sekken.

Ospreysekken har også en praktisk størrelse med tanke på dagsturer der man trenger å ha med seg for eksempel et ekstra skift og mat og drikke. På siden av sekken og på fremsiden av sekken er det praktiske rom for flasker og strikkene på forsiden gir litt ekstra muligheter for å få med seg for eksempel et håndkle som du ikke fikk plass til i sekkens hovedrom.

Alt i alt er jeg svært fornøyd med begge sekkene. Skulle jeg valgt bare én sekk, hadde jeg nok gått for Ospreysekken ettersom den har et litt større bruksområde. Trenger du på den annen side bare en behagelig sekk til å ha med på en litt lengre løpetur i marka, er Salomonsekken helt optimal.

Du finner Ospreysekken her, mens Salomonsekken foreløpig kun er tilgjengelig i butikk.

 

Ett svar til “Hvor mye får du egentlig plass til i en treningssekk?”

Hei. Er ganske sikker på at det er Osprey tempest 9 sekken jeg kommer til å kjøpe.
Lurer på om den bare finnes i en størrelse ?
Har vært innom en butikk å sett på sekken , men problemet der var at butikkansatte
var ganske usikker på størrelser så jeg ble ikke noe klokere der nei.

Mvh Sonja

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.