Kategorier
Ambassadør Blogg Langrenn Løp Uncategorized

Superundertøy fra Swix – Et godt tips til julehandelen.

Lurer du på hva ønsker deg til jul, eller hva du skal gi i julegave til en treningsglad venn eller familiemedlem, så er nytt superundertøy alltid en kjærkommen gave. Det er flere faktorer som skiller gode og dårlige superundertøy, der treningskomfort og fuktransport er de viktigste kriteriene. Jeg har testet superundertøyet til Swix, Race X Bodywear, som har kommet i nytt design dette året. Jeg har brukt superundertøyet under flere treningsturer den siste tiden, både til løping og langrenn. Det har vært variert vintervær på alle øktene. Swix Race X superundertøyet er rettet mot aktiv trening. Det betyr at ved for at eksempel aking eller gåturer om vinteren, kan klesplagg med ull være mer relevant.

Det viktigste med superundertøy er fuktransport og komfort. Evnen til å transportere fuktighet gir utslag på hvordan plagget fungerer på trening. Et dårlig superundertøy vil bli gjennomvåt under intensive økter, hvor svetteproduksjonen er stor. Det skyldes at superundertøyet puster dårlig, og absorberer svetten. Dette har jeg ikke opplevd med Swix Race X superundertøyet. Superundertøyet har god pusteevne, og det kjentes ikke klamt eller vått, verken under eller etter treningsøktene. Dette gjaldt også på intensive treningsøkter. I tillegg ga den god varme på nedgåingen, selv om jeg hadde svettet.

Komforten er viktig for opplevelsen under treningsøkter. Swix Race X superundertøyet føltes veldig behagelig å bruke. Jeg synes trøyen satt godt på kroppen, og stoffet har bra stretch og gir god bevegelighet. Jeg opplevde heller ingen irriterende sømmer, noe som jeg har plaget meg over ved andre superundertøy. Dette skyldes i stor grad de sømløse armhulene i Swix Race X superundertøyet. Den har også et mykt og godt stoff, som sitter behagelig mot huden.

Komforten på superundertøy er avhengig av riktig størrelse. Det virker som om størrelsen til Swix er ganske standard. Jeg er 180 cm høy som bruker medium til vanlig. Det er også den størrelsen som passer meg best for Swix sitt superundertøy.

Da jeg testet Swix Race X superundertøyet var det mellom minus fire og pluss tre grader, og da fungerte det bra med bare en middels tykk treningsjakke over. Du får Swix Race X også i en ekstra varm utgave med 34% ull for de rolige turene på de ekstra kalde dagene, og en trøye med vindtett front som er særlig egnet for bruk under konkurransedress på kalde dager. Superundertøyet kommer også i mange forskjellige farger.

Jeg konkluderer med at Swix Race X superundertøyet gir god treningskomfort, gir nok varme og frakter fukt bort fra kroppen, og er derfor et veldig godt alternativ til deg som trenger nytt superundertøy, eller kjenner noen som bør få det til jul. Det er ikke bare jeg som er fornøyd med Swix Race X superundertøyet. Superundertøyet ble også kåret til Best i test, av BIRKEN Magasinet i desember 2017.

Swix Race X superundertøy får du hos Milslukern: https://www.milslukern.no/

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.