Kategorier
Ambassadør Blogg Langrenn Team Milslukern Uncategorized

FISCHER TWIN SKIN CARBON

Felleski har vært den store revolusjonen i skimarkedet de siste årene. Tidligere var felleskiene mer turlangrennpreget i utforming, men har i senere tid begynt å ligne mer og mer på racingski. Fischer har hatt Twin Skin Race på markedet noen år nå. Denne har yttermål som en racingski, men med en tyngre konstruksjon enn toppmodellene fra Fischer.

Fischer har i år kommet med en ny felleski – Twin Skin Carbon – som er betydelig likere en racingski enn det Twin Skin Race er.  Twin Skin Carbon er bygget på samme måte som racingskien Carbonlite. Dette gjør skien lett å gå på, og det føles som man går på en konkurranseski. Twin Skin Carbon er bare 50 gram tyngre enn Speedmax skiene. Skiene har den kjente 902 konstruksjonen til Fischer. 902 spennet har korte trykkflater med tupper som spriker litt. Dette er særlig egnet ved sug i snøen på varmegrader, som er det samme føret som når felleski er som mest egnet.

De som har brukt gode felleski en del, har erfart at på mange føreforhold så har de et feste som kan sammenlignes med smurte ski og ofte bedre også. Gliden når man står rett utfor i hocke, kan også være like god som med treningssmurte ski. Ulempen med felleski har vært at de har dårligere føring i diagonalgang, og at de subber mer staking. Men dette har Fischer gjort noe med.

Twin Skin Carbon er konstruert for å gi bedre føring og ha bedre egenskaper ved staking enn andre felleski. Dette har Fischer oppnådd ved å ha en fire centimeter kortere fell enn på Twin Skin Race, samtidig som forkanten av fellen er innfelt noe dypere i skien enn hva den er midt på. Dette kan sammenlignes med å legge på festesmøring i pyramide.

En kortere fell kan sammenlignes med å smøre skiene kortere.  Det gir bedre glid, men gjør det vanskeligere å få feste. Man skal derfor tenke over eget bruk før du velger felleski. Har du et godt fraspark, og kommer godt frampå i staking bør du velge Twin Skin Carbon.  Er du mer opptatt av feste og staker litt mer bedagelig, kan en ski som Twin Skin Race være mer aktuell. En kortere fell gjør det også viktigere å plukke riktig ski til brukeren.

Fischer har i år kommet med et nytt eget bindingssystem – TURNAMIC®. Se egen omtale her: http://www.milslukernblogg.no/2017/09/turnamic/ Turnamic bindingen er enkel å flytte fram og tilbake uten verktøy. Det er spesielt egnet for felleski der man ved å flytte bindingen fram får bedre feste, mens ved å flytte de bakover får man bedre glid og «slipp» på skiene.

Jeg har brukt skiene en del i starten av denne sesongen, og de innfrir som gode treningsski når det kreves litt ekstra å smøre skiene. Skiopplevelsen er veldig lik det man får på konkurranseski, og jeg tror jeg kommer til å trene mye på disse skiene. Det er veldig enkelt å bare kunne ta på seg skiene og allikevel ha en god treningsøkt. Jeg tror allikevel ikke jeg kommer til å bruke skiene i den type skirenn som jeg går mest av, som er i stadionløyper. Da satser jeg på at faren min klarer å smøre bedre ski til meg. På lengre renn med skiftende forhold underveis, som f.eks Birkebeinerrennet, så er det mange ganger aktuelt å gå på Twin Skin Carbon.

Nettbutikken

Erling Moseby

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.