Kategorier
Tester Uncategorized

Suunto Spartan Trainer: Suunto er tilbake!

Kan den siste Suunto klokken gjøre at Suunto er oppe å nikker med Garmin og Polar igjen?

Suunto Ambit 3 var en klokke jeg virkelig satt pris på. For meg var det den klokken som satt best på armen og med et utrolig godt program i Movescount. Eneste var at den var litt gammeldags. Den hang ikke helt med Garmin og Polar på menyer og skjerm, men klokken fungerte veldig godt. Så kom Spartan sport/ultra og jeg gledet meg veldig. Ja, den var uten tvil mye freshere å se på, men jeg må si  jeg ble skuffet, den var ikke hva jeg håpet og for min del altfor stor. Pulsmåling på håndledd fungerer dårlig for folk med tynne håndledd når man er aktiv. Skal det bli litt nøyaktig må man stramme klokken så man nesten blir blå.

Gleden var derfor STOR når jeg fikk prøve på meg den nye Spartan Trainer. Tilbake er den gode reima, den er lettere og sitter bedre. Ambit-følelsen er tilbake. Denne gangen med bedre innmat og fargeskjerm. De har tatt det beste fra Ambit og Spartan Ultra, dette virker lovende!

Hvordan har den så vært i bruk?

Jeg er jo ikke i nærheten av å bruke alle funksjonene de forskjellige pulsklokkene har. Jeg bruker de nok slik de fleste andre gjør:

  • For info om tid, lengde, fart, puls
  • Laste opp til Strava

Jeg tror ikke jeg er alene om denne type bruk. Det som derimot er veldig viktig for meg er batteritid og hvordan den sitter på armen. Jeg bruker den i hovedsak til terrengsykling og blir klokka for tung eller ikke sitter skikkelig så gnager den håndleddet mitt i filler. Her er Suunto endelig tilbake til en klokke som funker superb! Jeg syklet Ultrabirken med den og tenkte ikke over klokka en eneste gang.

Når man lærer seg knappene på klokka så funker alt som det skal og bør. Lett å finne frem i menyene og jeg har ikke kommet bort i noen av knappene slik at klokka f eks stopper. Verken under bruk eller når man f eks skal ta på seg en overtrekksjakke. Ikke noe som er så irriterende (er vel kanskje noen ting som er mer) som når man gønner ned en sti og trur man har tatt en KOM. Så kommer man ned og klokka har slått seg av.

På klokken kan du velge hvilke idretter du vil ha og hvordan skjermbildene dine skal se ut. Er helt utrolig hvor mye man kan velge og trikse mellom til å være en klokke i denne prisklassen. Du kan sette opp klokka akkurat som om det skulle vært en toppmodell. Her er det en del merker som har noe å lære. Det er sjeldent, om noen gang, man kan få tilpasset klokken så mye som med Spartan Trainer.

Klokka kan brukes mot diverse ekstrautstyr som har bluetooth smart-teknologi, feks Wattmåler. Altså har ikke klokken ANT+.

Du har pulsmåler på håndleddet, men som alle andre klokker jeg har prøvd med dette, så er det sånn passe nøyaktig. Det er ikke like bra som pulsbelte, men bedre enn ingenting. Foretrekker du belte, kan klokken så klart kobles til dette. Det er forøvrig ikke på grunn av pulsmåling på håndleddet du skal kjøpe denne klokken heller.

Movescount:

Klokka synkroniserer øktene dine mot Movescount, som kanskje er den programvaren som er enklest å bruke, sammenlignet med både Garmin og Polar sine. Her får man all info man trenger og ikke trenger. Det er også enkelt å sette det opp mot automatisk synkronisering av Strava. Her er det mange morsomme og nyttige funksjoner. Selv synes jeg kartfunksjonen er morsom. Da kan man se ruter og økter andre har hatt. Du kan også lage dine egne ruter som du så laster opp til klokken slik at du kan følge denne på økta.

 

 

 

 

 

 

 

Inne på Movescount har du også en fane som heter Fellesskap. Her er det mange morsomme funksjoner. Du kan få tips til treningsprogram, sette opp mål, og dersom noen andre har nådd ditt mål kan du se hvordan de trente i snitt for å klare det. I eksempelet under har jeg tastet inn 40 min på 10 km løping. Så kan jeg se et snitt av hvordan folk trente. Ikke så viktig, men en morsomme greie.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg brukte klokken min på Ultrabirken. Er du keen på å se hvordan det så ut kan du se økta her:

http://www.movescount.com/nb/moves/move173544849

Konklusjon:

Dette er uten tvil den klokka på markedet hvor du får mest for pengene. Her får du en klokke med fullt ut sykkel-, svømming- og løpe- funksjoner. En topp multisportklokke til 2600 kroner! Jeg har frem til nå brukt Garmin 735 som er en dødsrå klokke, men det er til en helt annen pris.

Jeg må ærlig innrømme at selv om man er utstyrs-nerd, så er det etter min mening ingen grunn til å gå for Spartan-klokkene i prisklassene over. 98% av befolkningen har alt de trenger og mer til i Spartan Trainer. Så skal du ha en klokke selv, eller kjøpe i julegave bør (må) du sjekke ut Spartan Trainer.

Fullverdig multisport toppklokke til 2600 og 3099 (med metallring rundt skjermen), det er umulig å ikke like!

For mer teknisk info kan du sjekke ut Suunto her: Suunto.no

Ønsker du å handle har vi Trainer i sort og hvit med metalring her: Milslukern

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.