Kategorier
Ambassadør Blogg Konkurranse Triathlon Uncategorized

Race report Ironman 70.3 Cozumel

Da var triatlonsesongen over for min del, endelig! Det startet med Ironman70.3 Mallorca i mai og avsluttet med Ironman70.3 Cozumel i september.

Jeg dro ned til Cancún, Mexico med min kjære Julie med skyhøye ambisjoner om en pallplass i age-group på Cozumel. Jeg hadde saumfart resultatlister fra de seneste årene, og så at en pokal var innen rekkevidde.

Vi ankom Mexico og Playa del Carmen sent den 21 september uten å få smake så mye på varmen. Dagen etter gikk til å skru opp sykkel og teste utstyr etterfulgt av en rolig løpetur i 30 grader, noe vi trodde var varme. Fremdeles hadde jeg trua. Tidlig om morgenen 23/9 syklet vi fra det fantastiske Riu-hotellet vårt ned til havnen for å ta båten over til Cozumel der racebriefen ventet allerede kl. 10. Da båten etter en times tid var i havn på Cozumel begynte det å gå opp for meg hvor varmt det egentlig var. Utover dagen krøp gradestokken opp mot 35 grader, men det beste var jo at det var meldt enda varmere og enda høyere luftfuktighet dagen etter, altså på raceday. Da begynte håpet å renne ut i samme fart som all svetten. Selv stillestående i skyggen piplet vannet ut av kroppen.

Racebriefen:

På grunn av sterk sidevind var platehjul strengt forbudt å bruke. Med 30 grader i vannet måtte også våtdrakten bli liggende på hylla hjemme. Men maskinen Heiko fra verkstedet på Milslukern var snill nok til å låne meg en swimskin til min første konkurranse uten våtdrakt. Dette kommer til å ta tid, tenkte jeg. Jeg var med på pro-briefingen som Julie måtte på. Den var først, og var greit digg å få det unnagjort. I tillegg fikk jeg creds fra alle som trodde jeg også var pro, kult å være fake pro da :p

Vi kom oss til racehotellet og fikk sjekket inn sykkel og løpestæsj i skiftesonene. Alt dette gikk greit. Det er 7 t tidsforskjell fra Norge, og vi var supertrøtte tidlig på kvelden. Dermed sovnet vi tidlig, så lite søvn kunne ikke påklages.

Frokosten kl 05 på racehotellet var ikke akkurat så mye å skryte av. Vi fikk i oss noe som lignet på grøt. Hva det egentlig var ville jeg helst ikke vite, så lenge det satt i gang morgen rutinene var det greit;-)

Raceday:

Vi hoppet på shuttelbussen til start kl 06 . Disse var spesielt satt opp til oss. Det var supersmooth opplegg. Når vi kom frem var det siste sjekk av sykkel, sette på vannflasker, pumpe hjul osv. Så var det å rusle ned til bryggen der alle delfinene ventet på oss før start i det krystallklare vannet. Det var såkalt «rolling start» fra en laaaang brygge, så vi stod da i kø og tiden startet når du hoppet i vannet. Jeg trodde svømming skulle gå skikkelig dårlig uten drakt, men med så mye salt i vannet og swinskin gikk det ikke bra, men bedre enn ventet.

Jeg brukte 34 lange minutter i krystallklart vann, følte det var mer som en snorkletur. Kanskje jeg snorklet for mye og svømte for lite. Anyway, opp vannet kom jeg, og løp den lange veien til S-Works´en som sto og smilte til meg der jo kom vraltende som en full sjømann. Her var skiftesonen på sykkelplassen, det var faktisk praktisk.

Ut på sykkel klinte jeg til fra start som vanlig. Glemmer jo hver gang at jeg skal løpe etterpå, alt for å ta igjen det jeg henger etter på svøm. Snittet på 42-43km/t de første milene, men så begynte solen å ta tak i kroppen. Allerede på sykkel begynte det å bli tungt å puste i 95% luftfuktighet. Det var nok av drikkestasjoner underveis, men fikk bare vann på flaskene som passet i flaskeholderen og sportsdrikk/ Gatorade ble langet i originale gatorade flasker og de passet jo ikke i flaskeholderen. Dermed ble det lite sportsdrikk og mat på sykkelturen. Allikevel kom jeg meg ok+ igjennom de 90 km. Klarte ikke 40km/t i snitt, selv om det var flatt og fint ble det visst bare 39. Tiden ble 2t18min, og sier meg fornøyd med det.

Skiftesonen fra sykkel til løp var lagt til et garasjeanlegg. Litt dårlig forarbeide med plassmemorering gjorde at jeg surret litt rundt. Gaula og gestikulerte til de stakkars frivillige «hvor er sakene mine!!!?». Med startnummer 69 burde det vært en enkel sak. Det var ikke mange sykler på stativene når jeg ankom, og fikk bekreftet at jeg lå godt an, hadde jo passert en hel haug med folk i løypa. Meeeeeeeeeen så fikk jeg byttet Oakleyene (alltid nye briller mellom sykkel og løp!) og satt på meg de raske Asics Kinvara-ene før jeg trasket ut av garasjen.

«Daaaamn», trodde jeg løp rett i en vegg, men neida, det var bare blitt 40 varmegrader og vindstille på øya. Bena stod helt stille og hodet begynte å boble med engang. Villeste varmen jeg har kjent, og jeg hadde jo «bare» 21,1km igjen å løpe. Heldigvis var det mange drikkestasjoner underveis. Ca hver andre km, og det skulle jo bare mangle i et glohett løp som dette. Jeg løp, les små jogget mellom alle drikkestasjonene. Gående gjennom hver av dem klarte jeg å hive i meg minst to kopper vann/sportsdrikk, fylle trisuiten med isbiter, få en kopp isvann over hodet, og rive med meg to store isbiter til å ha i hendene. Dette gikk på repeat gjennom hele løpet. De fem siste km fikk jeg satt opp farten noe, og begynte å lukte målstreken selv om løpet for lengst var kjørt for min del. Målet var å holde 4:15 min/km, men det gikk i vasken. Endte opp med 5:30min/km, og visste jo da at målet for konkurransen var kjørt for LENGE siden.

 

Målgang:

Som alltid; syk digg følelse å krysse mållinjen og vite at du hvert fall gjennomførte. Ble støttet etter målgang bort til badebasseng med isvann oppi, det var digg. Rett etter meg kom SuperJulie, som ble nr 10 i proffklassen. Helt rått, hun imponerer alltid!

Etter hvert vårt isbad fikk vi oss litt massasje som også er endel av servicen i ironman målområdet.

Jeg ble i hvert fall beste nordmann, og norsk rekord på Cozumel😜. Bruke begredelige 1t 48min på 21,1km. Totaltiden ble 4t 46min. Nr 7 i age group og nr 45 av alle menn (1075 stk).

Neste gang jeg skal til Mexico er det kun «all inclusive» og beachferie som gjelder. Sykkelen skal få bli hjemme, selv om dette var en sykt kul opplevelse.

Så tåler du varmen og vil sette deg en rekord er denne Ironman´en perfekt da den er helt flat. Lykke til om du prøver deg!

PS la meg høre fra deg om du prøver.

Med ønsker om en god høst- og vintersesong til alle!

Erik

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.