Kategorier
Blogg Kajakk Uncategorized

Årets første kajakkurs

NPF Padlekurs Hav, Ingtroduksjon

Årets første kajakkurs ble gjennomført 20 april i Tronvika ved Moss. Seks tøffe kvinner, menn og ungdommer stilte opp med godt humør, klar til å bli introdusert til Havpadlingens gleder. 10+ grader i luften og 6 i vannet la ingen demper på stemningen.

Vi gjennomførte padleforbundets Våttkortkurs, Introduksjon til havpadling. Alle ble godt kjent med kajakker, årer, redningsvester, spruttrekk med mer.

På våre kurs har alle elever tørrdrakter, noe som gir oss mulighet til mye «bading». Hensikten med å bruke tørrdrakt er at vi på denne måten kan gi en stor grad av trygghet i kajakken. Vi kan også tillate oss å fjerne frykten ved å sitte fast i båten når/hvis den går rundt eller redsel for ikke få løs spruttrekket.

Etter en en introduksjon så trener vi på riktige padletak på land, før vi vasser ut og blir fortrolige med fremovertak, såvel som støttetak før vi setter oss i kajakken. Dernest så går vi sammen to og to. Mens en sitter i båten og trener støttetak, kontollert velt og cowboy redning, vil makkeren stå ved siden av og ivareta sikkerheten. Når alle er trygge og sikre i kajakken padler vi en tur og trener på padle rett fram samt styretak. Til slutt trener vi på kameratredning, før vi går på land og får våttkort. Denne gangen var det Lars B og Kristin, Knut og Ulrik, Erlend og Linus.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.