Kategorier
Langrenn Uncategorized

Madshus Super Nano Classic: En rå skisko.

Flere og flere merker har lansert skistøvler med karbonsåler det siste året. Madshus er ikke noe unntak og jeg har testet deres utgave.

Nytt år, nye muligheter er det noe som heter. Når det gjelder Madshus kan man trygt si at dette passer godt inn. Madshus har i mange år laget gode skistøvler som passer mange føtter. Madshus har ofte vært redningen for de som sliter med å finne gode støvler, men veldig racing har det ikke vært. De har vært gode og varme, men ikke samme racing-følelsen som en del andre merker.  Selv har jeg vært veldig glad i Nano Classic, men til renn har det som oftest blitt Alpina eller Rossignol.

Hva skriver så Madshus selv om skoen:

«Super Nano Classic skisko er en av de første skiskoene som er bygget på en integrert karbonsåle spesielt utviklet for klassisk langrenn på topp-racing nivå. Super Nano Classic skisko gir både bevegeligheten og spensten som kreves for å få maksimalt ut av frasparket, samtidig som den har den vridningsstivheten som er nødvendig for optimal kontroll. Denne skoen er bygget som et helstøpt integrert karbonkarosseri, fra fotbuestøtten og ankelkappen til den sømløse overdelen med RevoWrap™.

Kombiner denne skiskoen med våre Redline Carbon Classis ski, og du har det som kreves for prestasjoner på verdenscupnivå.»

Hva de forskjellige teknologiene har for noen fancy navn er jeg ikke så opptatt av. Her er det karbonsålen som er den store forskjellen fra tidligere modeller. Og det er liten tvil om at dette har noe å si. Det er den andre skoen jeg tester med full-karbonsåle, og også denne gangen funker det veldig bra. Hvordan har Super Nano vært i bruk?

Fra første gang jeg satt foten ned i skoen kjente jeg at dette var en sko som var som laget for meg. Den gir skikkelig støtte fra midten av foten og bakover. Foran er det luft uten å bli for romselig. Carbonstøten som går opp på sidene av hælen gjør at skoen sitter skikkelig godt, selv før man har strammet skoen. For meg har dette vært helt rått og passet perfekt, men dette kan nok også være svakheten for noen. Den er ganske tight, så hvis den ikke skulle passe så kan jeg se for meg at dette blir ubehagelig. For meg derimot var det perfekt.

Skoen er presis og lett. Den store forskjellen til sko med plastsåler er stabiliteten. Det er nesten som å gå med en skøytestøvel. Når man står og staker utenfor sporene eller kjører utfor, er alt så presist. Ikke noe vingling, det bare funker. En annen fordel er at det ikke er noe direkte knekkpunkt når man går diagonal. Den bøyer seg jevnt og fint samtidig som den er stabil sideveis. Enkelt og greit en skikkelig god støvel å gå med.

Konklusjon:

Alle føtter er forskjellig, så uansett hvor bra en sko er, så må den passe. For meg passer denne perfekt og er den beste skoen jeg har brukt så langt. Det er en skikkelig racing-sko, uten at den er tullete kald. En sko som egner seg godt til alt fra turrenn til World Cup. Når det gjelder design syns jeg vel det er konkurrenter som ser hakket mer racing ut, men i bruk er denne helt topp. Eneste negative er at prisen er høy som på alle karbonsko, men har du pengene så er det verdt det. Du får en hinsides bra sko som er et knepp eller to vassere på alle punkter enn tidligere Nano Classic. Så skal du ha deg ny racing støvel så prøv Madshus skoen på foten. Jeg har hvertfall fått meg en ny favoritt-sko.

Veil pris: 5500,- Du kan kjøpe den på Milslukern.no her: Super Nano

Madshus har også sluppet nye Skin ski. Denne gangen i Nanosonic utgave, dette er neste test så følg med på bloggen.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.