Kategorier
Tester Uncategorized

Vinter-shorts; mitt nye favorittplagg.

Det er over et år siden Swix lanserte vattert shorts og skjørt, men det er først nå jeg har fått øynene opp for produktet. Jeg hatt shortsen i 3 uker og jeg har blitt helt hektet. Selv om dette er et Swix produkt som er tenkt mot ski så egner det seg til SÅ mye mer.

Vinter-shorts, eller vattert shorts, er ikke det plagget man tenker at er et must å ha, heller egentlig det motsatte. Første gang jeg så det tenkte jeg at det var en ganske teit idè, men det viser seg å være helt genialt. Jeg har ikke vært på en eneste tur på ski enda, jeg har derimot brukt den til sykkel, løping og som supporter-antrekk 😛

Hva sier Swix om shortsen selv:

«Denne vatterte shortsen har bulk-fri batting for å gjøre det behagelig og isolerende, den holder deg varm under alle dine vinteraktiviteter. Med stretchpaneler og to fulle glidelåser, sikrer den fleksibilitet for uhemmet mobilitet. Komfortabel passform, baklomme med glidelås».

Til sykling:

Det er til sykling jeg har brukt den mest og den har blitt et fast plagg når det er kaldt. Jeg sykler mye ute på sti om vinteren og utvalget av klær til slik sykling er lite. Det meste av vinterklær er for europeiske forhold på landevei. Ikke til -5 til -20 grader i løssnø. Jeg har brukt shortsen utenpå vintertights og forskjellen med og uten shortsen er enorm. Etter 2-3 timer ute er jeg ikke i nærheten av å være kald på rumpe/lår. Særlig rumpa kan bli kald når man sitter og sykler ute i -10 grader. Med shortsen er ikke dette noe problem, samtidig ser man litt freshere ut med shorts og ikke bare tights 🙂

Til løping:

Når man løper holder man seg stort sett varm uansett, men sliter man med at rumpa blir kald så funker den bra også her. Jeg har testet den på noen rolige turer med tights under. Den gjør det den skal og sitter bra på. Litt av grunnen til at den sitter såpass bra er strikken bak. Denne har seig silikon som sørger for at ikke den skli så lett ned.

img_0935

Til langrenn:

Har ikke fått prøvd den til langrenn enda, men når den funker til sykkel og løp så sier det seg selv at den er knall til langrenn. Det er mange som sliter med kalde rumper når man er på skitur. Dette gjelder alt i fra de som er ute for å trene eller gå på tur. I begge tilfeller vil shortsen fungere. Jeg liker å gå i tights/racingdrakt på langrenn, men jeg sliter med at lårene/rumpa blir litt kald når jeg staker. Med shortsen vil dette da ikke være noe problem mer. Ser at Team BN Bank blant annet har brukt shortsen på treninger så langt i år. Her ser vi Morten med shorts.

team-bn-bank

Til alt annet:

Dette er et plagg som fungerer til mye også når man ikke er i aktivitet. Selv har jeg brukt det som et «sitteunderlag» når jeg har vært på hockeykamp. Det fungerer kort og godt til det meste hvor man vil ha litt ekstra varme. Med glidlås som går helt opp er det enkelt å ta den av og på. Er nemlig ikke så kult å ha den utenpå olabuksa når man står i pølsekø på hockeykamp 🙂 Stretch og hel glidelås i siden:

img_0937

Dette er et plagg alle som er ute om vinteren bør ha, jeg garanterer at du kommer til å bli hektet.

Du kan kjøpe den i butikken eller på Milslukern.no her: Swix Romsdal.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.