Kategorier
Løp Tester

VJ Irock 2; en racing terrengsko.

Høsten er for min del sesongen hvor løpeskoene blir tatt i bruk. Jeg synes det er morsomt å løpe på gjørmete og glatte stier. Litt som sykling egentlig. Asfalt er døll, sti er moro. Og akkurat som på sykkel så er gummien som skal gi deg grep, helt avgjørende for hvor gøy det er. Jeg har i høst testet løpeskoen VJ Irock 2 og mitt inntrykk kan du lese her.

Irock2 er ikke det merket den vanlige mosjonisten tenker på først når de skal ha terrengsko. I orientering og litt mer «high end» løpemiljøer er det kjent. Jeg har lenge vært nysjerrig på skoene da de som kjøpte de var veldig fornøyd og flere pratet om det fantastisk grepet. Da jeg vanligvis er ganske så kjapp med å skaffe meg utstyr jeg hører er bra har jeg her vært treg. For at ryktet til disse skoene var riktig, er det ingen tvil om nå som jeg har testet de litt.

Dette er ikke skoene for deg som skal ha en jålesko for å se sprek ut, men skoen for deg som skal ha en fullblods terrengsko. Jeg har aldri hatt en råere sko til terrengbruk! Du kjenner det så fort du starter å løpe. Skoen sitter som limt til bakken og den føltes ganske aggressiv å løpe med. Jeg kjente også raskt at jeg ikke kunne «subbe» med beina når jeg løper, for så fort såla kommer ned i bakken så griper det.irock-under

Skoen er lett og gir en bra løpsfølelse. For mitt bruk er tykkelsen/stivheten på sålen ganske så perfekt. Den er såpass at man kan hoppe fra stein til stein, uten at det føles som steinen kommer igjennom skoen. Likevel er den tynn nok til at man har kontakt med underlaget. Aldri hatt en sko hvor dette føles så riktig og hvor man føler så god kontroll. Dette sammen med den myke gummien gir en killer kombo på vått underlag.

Jeg er alltid skeptisk til nye sko fordi jeg sliter med knærne når jeg løper. Selv om dette er en lett sko med lite demping har jeg ikke hatt noen store problemer enda. Det er veldig positivt.

Som alle gode terrengsko er den lett når den er tørr, men enda viktigere så trekker den ikke til seg masse vann. Så selv når man jager rundt i myra så holder skoen seg lett.

Jeg har egentlig ikke noe negativt å si om denne skoen når det gjelder det som den er laget for, terrengløping. Lett, sjukt grep og god løpsfølelse. Jeg hadde ikke kjøpt den hvis du løper mye på grus, men som terrengsko er det bare å gi gass. Det er sjelden jeg tester et produkt som er såpass mye bedre enn det jeg har fra før.

Skal du ha en rå sko kan du kjøpe den her: Milslukern.no

Info fra produsent:

Features

  • for orienteering, trail running and obstacle course racing
  • narrow width
  • KvamO
  • FITLOCK-systeemi
  • shaped insole
  • Superior Contact outsole with cleats
  • sole made from butyl rubber
  • sizes: UK 3-7 (women) 7.5-12, 13 (men)
  • weight (UK 8): 240 g
  • drop 6 mm

Mer om de forskjellige teknologiene finner du her: http://www.vjsport.fi/en/vj_shoe/irock-2-4/

irock-innside

6 svar til “VJ Irock 2; en racing terrengsko.”

Syns de fungerer overraskende bra på mellompartier med grus også, selvom man kjenner knottene i fotsålen. Råeste skoa jeg har løpt med, helt enig med anmeldeler.

Hei , enkelte terrengløp har også noen kilometer med grus, er denne skoen tilstrekkelig dempet for det? 😊

Jeg bruker den på grus til og fra stien. Så er det ikke for mye så går det fint.

Jeg kjøpte et par VJ IRock 2 basert på kommentarene jeg leste her. Etter 5-6 turer, den siste i nylig våt, bratt og steinete terreng, må jeg si meg 100% enig med anmeldelsen. Disse skoene er helt fantastiske. I løpet av nesten 50 års løping har jeg aldri hatt O-sko som var så lette, så behagelig å ha på (også våte), og som sitter så bra på all slags terreng. Kan hende grepet skyldes en gummiblanding som tilsvarer piggfrie bildekk, og i så fall er sålene muligens utsatte for litt fortere slitasje – men det kan være det samme for meg, jeg har forelsket meg.

Så hyggelig du er enig. De fleste sko blir nedtur i skikkelig terreng etter man har brukt disse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.