Kategorier
Blogg Tester Uncategorized

Staven for de kresne, Swix Triac 2.5.

Triac navnet alene gir assosiasjoner til det aller beste som finnes på markedet. Nå kommer en ny Triac stav, Triac 2,5. Vi har veid, målt og prøvd.

Triac 2.5 er den tredje staven i rekken for den trekantede stavserien som har sørget for mange samtaler på parkeringsplasser rundt i marka. For det er ikke noe hemmelighet at Triac er det feteste du kan ha i mosjonsmiljøet. Jeg har en del forskjellige merker og stort sett har alle merker noe som er veldig bra. Likevel er det når jeg går med Triac 2.0 staven folk stopper, spør og ønsker seg samme stav. Så at Triac er kult, er det liten tvil om.

Heldigvis så er det ikke bare utseende og navnet som gjør at dette er staven mange vil ha. Det har hele tiden vært blant de aller råeste, letteste og stiveste stavene på markedet. Selv en eks-syklist klarer å kjenne tydelige forskjeller på forskjellige staver. Så da kan du jo tenke deg hvordan det kan føles for en skiløper som faktisk kan stake.

Hva så med Triac 2.5?

Navnet antyder at dette er generasjon 2,5. Altså ikke like stor forskjell som det var fra Triac 1.0 til 2.0. Den nye triac-2-5staven har fått nye farger og matt lakk. Trinsesystemet er det samme hvor man kan enkelt bytte ut trinsene etter forhold. Noe som er gjør at man rett før start kan bytte trinse etter forhold. På en del forhold kan dette ha vel så mye å si som hvor lett staven din er. Hjelper ikke med verdens råeste stav når trinsa går igjennom på løssnø feks. Håndtak og stropper er også slik man kjenner det fra før Det er altså selve hemmeligheten, røret som er forbedret. Litt lettere, litt bedre pendel og litt stivere.

Staven blir oppgitt til å være hårfint lettere, men på stavene jeg har veid så er de +/- det samme som 2.0. (1-2 gram lettere) Det oppgis at røret på 2.5 veier 56 gram pr meter mot 57 gram på 2.0 Stavene er nede på en så lav vekt, så skal man ta vesentlige gram så er det nok med selve trinsa eller håndtaket man må ta vekt. Vil jeg tro uten at jeg kan noe som helst om stavproduksjon. Det som derimot er målbart er at vekten i staven er flyttet nærmere håndtaket. Balansepunktet på staven er ca 2 cm nærmere håndtaket (målt på stavene jeg hadde). Dette sørger for en bedre pendel, noe man også merker når man bruker stavene. Triac 2.5 med Carbon Claw trinsen på faste forhold vil gi en stav med fantstisk lett pendel.

trinse-skjema

Når man går med en av hver stav i 2.0 og 2.5 så merker man forskjell. Det er ikke enorme forskjeller, men små forbedringer fra allerede en av markedets beste staver. 2.0 staven har fortsatt det som blir regnet som markedets beste stavrør. Så når man klarer å forbedre dette ytterligere såpass at selv jeg merker forskjell vil en god løper merke enda større forskjell. Så skal man ha nye staver for 2016/17 sesongen så bør du sjekke ut nye Triac. Er du mest opptatt av å vise at du har fett utstyr så har du ikke noe valg da er det bare å løpe til Milsluker`n. Triac 2.5 kan leveres med «misunelige blikk fra andre skiløpere garanti». 😉

Triac 2.5 kan du se, ta på  og kjøpe hos Milsluker`n. Til helgens Milsluker`n messe vil de være på plass og selges for 2799,-

Finnes fra 135 til 180 cm lengde med 2,5 cm intervall.

For kjøp i nettbutikken

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.