Kategorier
Løp Tester

Test av løpsbekledning fra Salomon

Jeg har den siste måneden testet løpsbekledning fra Salomon – tights, vest, shorts og t-skjorte. Totalt sett er testresultatene gode, og du kan studere dem nærmere i det følgende.

Salomon Intensity Long Tights er en behagelig tights som sitter godt på ved bruk. Den har ingen ubehagelige sømmer som gnager under trening. Tightsen består av et materiale som gir lett kompresjon og støtte til muskulaturen. Om kompresjonsegenskapene gir noe ekstra treningseffekt vites ikke, men jeg synes i hvert fall at den er god å bruke. Videre har modellen netting i knehasene som gir effektiv ventilering. Tightsen har gode pusteegenskaper, og materialet bidrar til at den tørker raskt etter bruk. På baksiden langs hoften, har den en forholdsvis stor lomme med glidelås og to mindre lommer til oppbevaring av for eksempel energibarer og -geler. Tightsen har også en glidelås langs hver legg og refleksdetaljer. Modellen er normal i størrelsen.

3

Salomon Fast Wing Vest er meget lett (68 g) og praktisk. Vesten har en behagelig passform og sitter tett på kroppen, men føles likevel løs og ledig. Siden den består av et tynt materiale, tørker den svært raskt. I tillegg er vesten noe vindbeskyttende og lett vannavstøtende. Vesten har dessuten en smart detalj med en knapp på innsiden som kan brukes dersom du ønsker å ventilere samtidig som du er i aktivitet. Knappen gjør at du kan ha glidelåsen nesten helt åpen, uten at vesten «faller sammen». Videre er vesten enkel å pakke sammen og ta med seg på tur. Du kan faktisk pakke den sammen ved å vrenge den og putte den i vestens egen brystlomme. Den tar dermed minimalt med plass og kan legges i drikkebeltet. Den eneste ulempen med denne modellen er at pusteegenskapene ikke er så gode. Men dersom du ønsker en meget lett vest som er vindavvisende og noe vannavstøtende, i tillegg til å være enkel å pakke sammen/ta med seg, er dette vesten for deg! Vesten kan også brukes til sykkel og er normal i størrelsen.

 4                              3

Salomon Intensity Twinskin Shorts er et 2-i-1-plagg med en indre tights og et lett ytre skall formet som en shorts. Jeg har ikke brukt et lignende produkt tidligere, og synes derfor denne modellen var spennende å teste. Modellen består av materialet AdvancedSkin ActiveDry som skal forbedre komforten og holde deg tørr under aktivitet. Materialet puster godt og transporterer fuktighet fra kroppen på en hensiktsmessig måte. Shortsen sitter behagelig på og gir full bevegelsesfrihet. Den indre tightsen gir lett kompresjon og støtte til muskulaturen, på samme måte som Salomon Intensity Long Tights beskrevet ovenfor. Shortsen har også en lomme med glidelås på baksiden langs hoften, i tillegg til to mindre lommer. Modellen er normal i størrelsen.

5

Salomon Trail Runner SS Tee kombinerer lav vekt (95 g) og pustende komfort med et bambusullstoff som er naturlig lukthemmende. Jeg synes denne t-skjorten er meget behagelig å ha på. Den har svært gode pusteegenskaper og er veldig lett. AdvancedSkin ActiveDry sikrer at den tørker svært raskt. T-skjorten har en aktiv passform og sitter tett på kroppen. Modellen er litt liten i størrelsen. Jeg benytter vanligvis medium, men kunne brukt large i denne modellen. Samlet er jeg utrolig godt fornøyd med t-skjorten.

6

 

Konklusjon
Salomon har overbevist meg. Testproduktene er av ypperste kvalitet, og selges til en respektabel pris. Produktene har hensiktsmessige egenskaper og jeg kan anbefale alle sammen.

 

Test utført av Milslukernambassadør, Andreas Ree.

 

2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.