Kategorier
Uncategorized

Roeckl sykkelhansker

Det virker som om det er vanskelig å lage skikkelige hansker. Har ikke tall på hvor mange hansker jeg har prøvd som ikke er gode. Derfor var det spennende å få et par Roeckl hansker på test igjen da det er mange år siden sist jeg brukte Roeckl.
Roeckl er et tysk merke som lager hansker til diverse idretter, og kun hansker. Når det er hansker du driver med, så bør du også være skikkelig bra på det, noe som Roeckl er. Roeckl langrennshansker er ganske kjent her hjemme, sykkelhansker derimot har det ikke vært jobbet noe særlig med. Jeg kjørte for en del år siden med Roeckl sykkelhansker og jeg elsket de. Da kjørte jeg stort sett med en modell som het Solar. Etter at de som holdt på med Roeckl her hjemme ga seg har jeg «glemt» Roeckl litt. Så det er kult at Milslukern nå har begynt å selge de igjen.

Jeg fikk et par med Roeckl Markham rett før jeg skulle til Irland å kjøre World Series Enduro. Dette er en hanske med tynn lycra oppå hansken, formsydd og med 2 store gel-puter inni håndflaten. I utgangspunktet er jeg ikke glad i gel i håndflaten da jeg syntes dette ofte gjør at hansken «svømmer» mot styret. Så når jeg dro til Irland tenkte jeg å teste den på treningen da jeg ikke hadde helt trua.

Jeg kjente med en gang jeg tok på hansken at dette var en god hanske i vanlig Roeckl standard. Hansken er sydd for å holde rundt en holk. En ekstra positiv detalj er at alle fingrene fungerer på touch skjermen på mobil. Man slipper da å ta av seg hansken hvis man må inn på tlf.

I bruk overasket den stort. Etter første dag i Irland hadde jeg ikke tenkt noe på gel-putene. Det er første gang  jeg føler at gel-putene ikke har vært i veien. Så hanskene jeg i utgangspunktet bare tok med for å få testet de skikkelig, ble brukt treningsdag 2 og selve rittet også. Og hendene var ikke like herjet som de ofte er etter en slik helg i starten av sesongen. Ingen vannblemmer eller annen slitasje verken på hender eller hansker.

Enkelt og greit en topp hanske som jeg har brukt siden.

IMG_0578

Slik det føltes mest naturlig å ha fingrene i hansken. Formsydd for å holde rundt en holk.
Slik det føltes mest naturlig å ha fingrene i hansken. Formsydd for å holde rundt en holk.

 

Nettbutikken

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.