Kategorier
Matblogg Uncategorized

Frokostrundtykker med tranebær, aprikos og hasselnøtter

Enkle sunne rundstykker med god smak.

500 g sammalt hvete

300 g havreflak

2 dl tørket aprikos

1 dl tørkede tranebær

1 dl hasselnøtter

2 ts salt

2 ss honning

5 dl vann

25 g gjær 

Kok opp aprikos og tranebær og la det småkoke i et par minutter. Bland mel , nøtter og salt i en bakebolle. Rør gjær ut i lunkent vann, bruk gjerne kokevannet fra frukten, og rør inn i deigen til en fuktig deig.

La heve i en god time.

Hell utover et melet bord og del inn i passe store rundstykker. Form deigen gjerne til lange rektangel og del deigen inn i trekanter med en kniv.

Etterhev i 20 minutter og stek rundstykkene i 15-20 minutter på 200 grader. Server nystekte til frokost og smør med deg noen til turmatpakken!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.