Kategorier
Konkurranse Langrenn Uncategorized

Valdresmarsjen 2016

På arrangørens hjemmeside står det:

«Et stadig mer populært skirenn (klassisk stil) fra Beitostølen til Danebu på 65 km, som første gang ble arrangert 2001. Tanken bak rennet er først og fremst å tilby alle skiglade mennesker en skiopplevelse utenom det vanlige i storslagene omgivelser, et velpreparert løypenett i et snilt og innbydende terreng, der kampen om klokken nødvendigvis ikke er det viktigste.»

Vel vel, kampen mot klokka er nok i aller høyeste grad viktig for de som ligger i fremre del av feltet. Der er det full racing som vanlig, men mange av de skarpeste konkurrentene er ikke på start i dette rennet.

Selv har jeg hørt mye fint om denne løypa og naturen. Derfor har jeg hatt det på ønskelista i mange år.

En ekstrem start opp alpinbakken på Beitostølen før det flatet ut og løypa ble forholdsvis snill, før den siste kilometeren som inneholdt de bratteste og værste motbakkene på hele løpet. Det var en tøff avslutning på et langt løp som hadde målgang i borggården på Danebu kongsgård.

Der hadde de rigget til med «live» musikk og utegrill og tendenser til god stemning????.

Løyper og forhold var fine etter gårsdagens store snøfall. Minus ca 6 grader ved start og jeg hadde blå extra under skiene som var et enkelt og riktig valg.

Tåke, til dels meget tett i perioder gjorde at det var tidvis vanskelig og i det hele tatt se hvor løypa gikk. Den flotte naturen jeg hadde gledet meg til å se ble det derfor dessverre ikke mulighet til.

Som vanlig åpnet jeg forsiktig og var et stykke bak, men jobbet meg etterhvert oppover i feltet. Etter ca 50km var jeg kommet helt opp til 4. plass. Der lå jeg en god stund og hadde god øyekontakt med både nr. 2 og 3 foran meg. Klarte å avansere til 3.plass, men med ca 5 km igjen fikk jeg det tungt og nr 2 dro i fra meg.

Kom i mål som totalt nr. 3 og klassevinner i 50-59. Tiden ble 3:49. Fornøyd med det og synes jeg gikk et bra løp. Jevnt og godt (nesten) hele veien.

Vegard Kjølhamar fra Fossum/Bull ski og kajakk vant rennet i suveren stil. Han gikk i ensom majestet fra start til mål på blanke ski og var hele 17 minutter før nr 2 i mål. Hans tid ble 3:29.

I Valdres avis sto det dagen etter:

«Det var ca 780 påmelde til løpet, som går frå Beitostølen til Danebu på Aurdalsåsen. Ved start var det opphald og nokre få kuldegrader, men lågt skydekke. Mykje av turen var det dårleg sikt, men både traseen og løypene fekk mykje lovord, både frå vinnaren og fleire andre som gjekk «Valdresmarsjen» for fyrste gong».

Hilsen Pål Cato Elshaug

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.