Kategorier
Langrenn Uncategorized

Skisesongens siste innsats

Birken er ferdig og påsken er på hell, for de fleste er skisesongen over så fort påske-marsipanen er fordøyd. Som alltid så slutter sesongen med klister ski, så gjør deg selv og skiene en tjeneste. Gjør en siste innsats før du pakker de bort.
Det er mye bedre og enklere å fikse skiene nå, enn til høsten. Samtidig som du gjør deg selv en tjeneste så har skiene veldig godt av et siste stell. Dette gjelder om du har racingski eller turski:

1. Rens skiene godt for klister/smøring. Ikke bare under, men også over og på sidene. Gjør du dette når klisteret er forholdsvis «ferskt» så er det en enkel sak. Det du trenger er skirens, en skrape, Fiberlene og en rull toalettpapir (ikke nødvendig, men gjør det lettere). Ta skirens på litt Fiberlene-papir og «dynk» klisteret. Så ruller du toalettpapir over klister/skirens-blandingen. Når du nå setter skrapa oppå toalettpapiret, så blir ikke skrapa klissete av klister og mesteparten av klisteret ligger igjen i toalettpapiret. Det lille som gjenstår av klister, kan du enkelt vaske vekk med Fiberlene og skirens. Da blir det veldig lite klin, og det er ingen redskap du må vaske for klister etterpå. Avslutt med å vaske sidene og oppå skiene for klister.

skirens
2. Når klisteret er vasket vekk er det klart for å vaske glidesonene. Det gjør man enkelt og greit med Fiberelene og glidsone rens. Ta glidesone-rens på Fiberlene og vask over glidesonene. La så skiene stå litt til rensen har tørket.
DSC03780
3. Skiene er nå klare til å legges inn med glider. Hvilken glider du bruker har nok mindre å si, men selv legger jeg de inn med Swix LF 5. Bruk det du bruker til vanlig, om dette er LF eller CH er av mindre betydning. Det viktigste er skiene er lagt inn med glider over sommeren.
DSC03782
Har du Skin-ski så gjelder det samme der, med unntak av klister. Men skulle du se at fellen er møkkete, så rens den med skirens og legg inn skiene med glider. Jeg bruker alltid teip når jeg legger på og tar av glider på Skin-ski for å ikke få glider i fellen.
DSC03781
Tar du den lille ekstra jobben nå som du har alt tilgjengelig, så er det så mye bedre når neste sesong kommer. Har du ikke preppeutstyr så er det bedre å levere de inn til prepp nå, enn å la de stå med klister uglidet hele sommeren igjennom.
Produkter brukt i denne bloggen:
Trykk på produktet så kan du lese mer om selve produktet i nettbutikken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.