Kategorier
Blogg Løp Uncategorized

Test – Salomon SnowCross CS

Endelig en snøsko som gir den gode løpsopplevelsen også på de kaldeste dagene.

Testperiode: November/desember 2015

Underlag: Barfrost, snø, islagt grus og asfalt (temperatur +5 til -10 grader C) .

Passform: Jeg har en typisk ”nordisk fot” som betyr bred forfot, smal i mellomfoten med normal til høy fotbue. Skoen sitter svært godt på, spesielt i mellomfoten, samtidig som det er nok plass så tærne kan bevege seg uten at den blir for bred. Skoen har både snøring og glidelås, og det gjør at skoen sitter som ”hånd i hanske”. Glidelåsen kan være litt trang å få på, så dersom du er svært høy over risten, sjekk ut at du får nok plass.

snowcross_1

https://www.milslukern.no/product.html/salomon-snowcross-cs-piggsko?category_id=588Tekniske egenskaper: Overdelen er av neopren og gummierte flater, det gjør skoen robust og hindrer i stor grad vann/kulde å trenge inn. Skosnøringen har lissestrammere, i tillegg til glidelås øverst på ankelen er det en elastisk mansjett som hindrer at snøen kommer ned i skoen ved løping i løssnø. Vekt: 340g i str. UK 6,5.

Demping: Brukbar demping, men oppleves litt hard ved løping på asfalt i mange km. Passer best i terreng og på grusveg.

Grep: Sålen har mange gummi knaster, i tillegg til 9 stålpigger fordelt på hæl/forfot. Dette gir et ekstra grep på snø/is, i tillegg sitter skoen svært godt på røtter ved løping på barfrost. Sålen har noen færre stålpigger enn for en tradisjonell vinterpiggsko, og jeg opplever at grepet her er noe dårligere på klink is.

Bruksområde: Dette er en sko som primært brukes når det er snø ute, gjerne noen cm med ny-/løssnø. Fantastisk sko for fjell- og skogs løping når den første snøen kommer. Jeg har testet skoen ved ulike temperaturer, den puster godt i plussgrader, og jeg er utrolig imponert over hvor varm den er helt ned til -10 grader og ved løping i løssnø. Den kan selvsagt også brukes på barfrost, og snødekt/isete underlag, men dersom du primært løper på grus/asfalt om vinteren bør en ordinær piggsko vurderes.

guriKonklusjon: Dette er skoen som gjør løping til en hel-års idrett for min egen del. Den gir rom for mer variert løpetrening på vinterstid, og et flott treningssupplement til langrenn. Jeg vil spesielt trekke fram disse positive egenskapene; 1. Holder deg varm på føttene 2. Sitter godt på foten, – gir god løpsfølelse 3. Godt grep
Oslo, 16. Desember 2015, Guri Sogn-Larssen

Til nettbutikken

Ett svar til “Test – Salomon SnowCross CS”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.