Kategorier
Blogg Langrenn Tester

Test av ullundertøy fra Icebreaker

I desember har jeg testet modellene Anatomica Long Sleeve Crewe og Oasis Long Sleeve Crewe fra Icebreaker. Icebreaker har spesialisert seg på produkter i merinoull av ypperste kvalitet. Tidsskriftet New York Times beskriver Icebreakers produkter som «wool with sex appeal». Ved søk på nettet har anmeldelsene av modellene i stor grad vært positive, så spørsmålet var om jeg ville oppleve det samme gjennom testing.

Om modellene
Anatomica Long Sleeve Crewe er en trøye i merinoull beregnet for alle årstider. Den er forholdsvis lett med sine 150 g. Modellen har lange ermer med rund hals og består av 96 % merinoull og 4 % lycra. Modellen skal ha pusteegenskaper som forhindrer at man blir for varm ved aktivitet. Dette er en allsidig modell som varmer og er behagelig å bruke.

Anatomica

Oasis Long Sleeve Crewe er beregnet for kjøligere forhold. Den er således noe tyngre (veier 200 g) og tykkere sammenlignet med Anatomica. Modellen er en langermet trøye med rund hals i 100 % merinoull og er designet for å kunne brukes alene eller som et godt isolerende underlag. Selv når modellen blir fuktig, skal den ha gode varmeegenskaper. I tillegg har merinoull den naturlige antibakterielle egenskapen som motvirker vond lukt.

Oasis

I bruk
Begge modellene føles behagelige å ha på seg. De gnager ikke og gir god komfort. Begge modellene sitter fint, og har mindre tettsittende passform enn «vanlig» superundertøy.

Ved testing merker jeg at Oasis Long Sleeve Crewe er betydelig varmere enn Anatomica Long Sleeve Crewe. Begge modellene gjør at man holder godt på varmen selv ved fuktige forhold. Modellene har ikke like gode pusteegenskaper som «vanlig» superundertøy, men likevel er pusteegenskapene tilfredsstillende.

Jeg har dessverre ikke fått testet modellene i lavere temperaturer enn -5 grader grunnet den milde vinteren, men likevel føler jeg at testresultatene viser modellenes kvaliteter.

Konklusjon
Icebreakerproduktene i denne testen består med god margin. De er meget komfortable i bruk og man holder varmen selv når modellene blir fuktige. Anatomica Long Sleeve Crewe kan benyttes under ulike årstider og temperaturer, mens Oasis Long Sleeve Crewe i hovedsak bør benyttes under kjølige forhold.

Test utført av Milslukernambassadør, Andreas Ree.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.