Kategorier
Blogg Uncategorized

Test – Salomon Fast Wing Jacket W

Jeg har en tidligere modell av samme jakke som har vært en favoritt de siste 3-4 årene, spenningen var derfor stor da jeg tok denne i bruk; ville denne være like god?

Jeg har testet jakken i nærmere to måneder (august-oktober), temperaturen i dette tidsrommet har variert fra god sommer-temperatur til null grader, i tillegg til ulike vær- og vindforhold.

Passform:

Jakken har blitt vesentlig bedre i passformen, den er smalere i selve ”bolen” og armene, og man unngår ”blaffring” av overflødig stoff. Hetten har en innsydd strikk i nakken, i tillegg til en brem i elastisk stoff i pannen, dette gjør at hetten sitter godt rundt hodet, og følger hodet ved bevegelser. Når hetten ikke er i bruk, legger den seg naturlig og fint i nakken, uten å være i veien (noe som kan være utfordring med hetter). Jakken består av flere paneler med stoff, dette gjør at jakken former seg mer til kroppen, spesielt liker jeg panelet som går fra hetten ned over skuldrene, det gir mer bevegelsesfrihet i skuldrene/armene under aktivitet. Jeg er 175 cm høy, og har testet str. M, den sitter godt, men er litt kort på armene.

Tekniske egenskaper:

Jakken er laget i 100% nylon, den er ekstremt lett, og kan pakkes inn i en liten lomme som er utrolig hendig å ha med seg på treningstur. Ved bruk, er lommen plassert nederst på høyre hofte, og har plass til nøkler, en liten iPod eller lignende. Pusteegenskapende er noe varierende i forhold til temperatur, på de varmeste dagene i august, var den litt klam, men de siste ukene har den vært perfekt med en lang supertrøye eller ulltrøye under. Vindtett og noe vannavstøtende.fast wing jacket 2

Bruksområde:

Jakken er perfekt for løping, men er også god å ha på fotturer i skogen og på fjellet. Jeg har brukt den mye på lengre løpeturer (2t +), blir det for varmt er det lett å legge/henge den i drikkebelte. Fungerer også bra ved lett regnvær, siden stoffet er tynt og lett, tørker den fort, samtidig som den er noe vannavstøtende.

Konklusjon:

Jeg liker endringene som er gjort med passformen, spesielt hetten + at brystlommen er flyttet til høyre hofte. I tillegg er jakken blitt noe lettere som gjør at den er bedre å ha med på lengre løpeturer som et ekstraplagg. Pusteegenskapene var noe bedre i den gamle jakken, men ved bruk under 10 grader, merkes ingen forskjell. Jakken i seg selv gir ikke noe varme utover at det er et ekstra isolerende og beskyttende lag.

Personlig har jeg har fått en ny, god favorittjakke som brukes mye, spesielt med vind og regn i luften!

Guri Sogn Larsen

Nettbutikk

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.