Kategorier
Blogg Sykkel Team Milslukern Tester Uncategorized

Scott Genius 27,5 Plus!

Plus er et begrep du kan lære deg først som sist, for det viser seg at fett=fart!

Plus er en av de «nye» tingene som kommer i 2016. Som alltid i sykkel så er det noen som har hatt store dekk før. Likevel er det først nå de store som Scott og Specialized kaster seg på bølgen. Jeg må innrømme at jeg var skeptisk til formatet. Jeg er ikke en fatbike-fan, jeg personlig syns faktisk fatbike er ganske så kjipt. Det er bra på snø, myr og sand, men ingen av disse underlagene liker jeg å sykle på. Derfor var jeg veldig spent når jeg fikk låne de nye Genius Plus syklene. Vil dette funke?

Første gang du ser en plus-sykkel så får du mest sannsynlig 2 tanker i hodet: «satan så kult» og «det der er sikkert tungt». Hva er så plus-sykkel? Det er enkelt og greit 27,5 tommers hjul med 2,8-3,0 tommers brede dekk og breiere felger. Utover dette så er det ganske så likt en vanlig Genius stisykkel. Noen forskjeller er det likevel. Blant annet kommer de med den nye Boost-standarden hvor man har 148mm bredde på navet bak og 110 foran. Dette gjør at flensen på navet hvor du fester eikene kommer lengre fra hverandre så du får et stivere hjul. Noe annet som er kult med plus-syklene er at man kan montere på 29 hjul uten å bytte noe som helst. Så man har to sykler i èn. (må ha Boost nav)

Skjermbilde 2015-08-25 kl. 19.52.24 Skjermbilde 2015-08-25 kl. 19.52.05

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvordan er så dette å kjøre med:

Etter 4 plass sammenlagt i Oslo Enduro og 23 stk KOMer (beste tider på Strava) på 7 dager kan jeg vel si det fungerer utrolig bra. LANGT over forventet. De første turene føler man at det er uvant med så mye dekk, men likevel føltes den utrolig kvikk. Det jeg tenkte mest på i starten var at jeg fikk ikke med meg sykkelen like mye som med Enduro sykkelen. Når man dytter sykkelen ned inn i svinger for eksempel så får man ikke like rask respons. Etter noen turer derimot blir det fort en vane og man tenker ikke like mye på det.

Første skikkelige test fikk jeg i Oslo Enduro. Dette var en Enduro som er litt flatere enn vanlig, men ganske så teknisk. Etter gjennomkjøring på Lørdag var jeg veldig i tvil. Det var utrolig morsomt, men det føltes ikke like raskt som med vanlig sykkel. Samtidig hadde jeg bare standard dekkene Rocket Ron bak og Nobby Nic foran. Dette i en løype hvor mange punkterte med Enduro dekk var jeg spent på om ville holde. Søndagen kom og ettersom etappene gikk skjønte jeg at sykkelen var mye raskere enn jeg trodde. Samtidig gjorde jeg mye mindre feil enn tidligere, det bare fløyt avgårde. Når jeg da sto igjen med 4.plass sammenlagt til slutt på en lånt standardsykkel skjønte jeg at dette er raskere enn jeg trodde.

Etter dette har jeg testet den mer på kjente stier. Tider på segmenter jeg trodde jeg ikke skulle klare i år har mer eller mindre blitt knust. Ja, jeg er nok raskere teknisk enn noen gang, men med mye dårligere form og 10 kg opp på 1 år hadde jeg ikke forventet å ta noen av disse tidene.

Det som er sprøtt er at nå på søndag dro vi ut med Genius 700 Tuned Plus og Genius 900 Tuned. På sti også oppover føltes Plusen vel så kvikk, men den flyter mye lettere over røtter/stein. På grus oppover/bortover føltes den vanlige Geniusen så klart kvikkere ut.

Hvem er Plus for:

For alle som liker seg i skogen på sti! Jeg vil tro at jo mer nybegynner man er jo mer vil man elske denne sykkelen. Man får enkelt og greit en enormt bra flyt med sykkelen og man klarer mer enn før. For min egen del så har jeg blitt «frelst» av 27,5+. Fra å kanskje skulle ha 1 plus sykkelen i stallen neste år har det blitt motsatt. Altså 1 med vanlige hjul og 2 med plus. Jeg gleder meg stort til syklene kommer. Skulle du også ønske deg 27,5 plus så har vi 25% på forhånds-ordre frem 1il 10 oktober.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.