Kategorier
Blogg Løp Tester

Test: Adidas Adizero XT Boost

Jeg har testet terrengskoen Adidas Adizero XT Boost som er en helt ny type terrengsko fra Adidas. Skoen kan benyttes både til trening og konkurranse i skogsterreng. Adidas skriver at modellen har en «lett, tettsittende passform, tilpasser seg det ujevne underlaget og står opp til kravene fra ulendt terreng». Jeg har testet skoen i varierende terreng, både under langkjøring, intervalltrening og konkurranse.

Først litt om modellen:
Adidas Adizero XT Boost er en helt ny terrengmodell som lanseres høsten 2015. Skoens såle inneholder Boost-materiale i forfoten og gir bedre demping enn tidligere terrengmodeller. Modellen har videre en sømløs Mesh-overdel som sitter tett på foten og sikrer at kvist, stein og annet rusk ikke kommer ned i skoen. Yttersålen består Continental Traxion-knotter som bidrar til godt grep både sideveis og rett frem på all slags underlag. Sålens utforming bidrar til at modellen har mer enn 30 % bedre gripeevne enn tradisjonelle yttersåler.

Modellen er beregnet for flere typer underlag som sti, grus og ulendt terreng, og passer både for nybegynnere og erfarne løpere.

I bruk:
Jeg synes at Adidas Adizero XT Boost har en utmerket passform. Skoen er behagelig og tettsittende på min fot og jeg har ikke hatt problemer med gnagsår eller andre ubehag. Modellen har en tynn gamasje som hindrer at rusk kommer ned i skoen. Dette synes jeg er en veldig smart løsning, spesielt siden dette er en terrengsko. Videre har skoen en grov og slitesterk mesh som slipper fuktighet ut og forhindrer at vann og søle samler seg opp i skoen. Skoen virker å være solid og tåle ekstra tøft bruk.

XT Boost 2

Min er erfaring er at modellen fungerer godt på de fleste underlag, og den fungerer også OK på kortere distanser på asfalt. Jeg har løpt lange turer som inneholder ulendt terreng, sti, grus og asfalt, og jeg er overrasket over hvor behagelig skoen kjennes ut på hardt underlag. Boost-materialet har nok en stor del av æren for dette. Jeg ønsker riktignok å påpeke at lange turer på kun grus og asfalt ikke anbefales med denne modellen siden dette er en typisk terrengsko. Dessuten slites yttersålen fort når underlaget er hardt.

Yttersålen bestående av Continental Traxion-knotter bidrar til at skoen har et meget godt grep både på tørt og vått underlag. I tillegg bidrar sålens lave profil til at skoen gir en ekstra god løpsfølelse. Jeg er også overrasket over hvor stabil skoen kjennes ut. I ulendt terreng har jeg ikke hatt noen tendenser til overtråkk og selv om jeg har løpt i røft terreng sitter skoen godt på foten uten at foten min eksempelvis roteres i skoen.

XT Boost 3

Fakta om modellen:
Pris: 1200,-
Lest: Herre- og damemodell
Vekt: 274 g (herre), 232 g (dame)
Mellomsåle: 29/18.5mm
Løper: Terreng
Segment: Lettvekt

Konklusjon:
Adidas Adizero XT Boost er en meget anvendelig og solid terrengsko som passer til grus, sti og ulendt terreng. Passformen er utmerket og den virker å gi god stabilitet. Modell passer for både nybegynnere og erfarne løpere og gir en god løpsfølelse. Denne skoen anbefales!

Test utført av Milslukernambassadør, Andreas Ree.

Nettbutikken:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.