Kategorier
Sykkel Team Milslukern Uncategorized

Noen tips før Terrengsykkelrittet.

Norges heftigste Terrengsykkel-ritt går av stabelen til Lørdag. Dette er en av få norske ritt hvor mye blir avgjort på hvor teknisk man er. I mine øyne er det Norges kuleste maraton ritt. Nå som det er vått i skogen og mer regn er meldt kommer vi med noen tips før lørdagen.

Løypa er ikke offentliggjort enda, men vi vet det stort sett er terreng og at det mest sannsynlig blir vått. I et så teknisk ritt som TS-rittet er det greit å være litt mer forberedt enn en del andre ritt. Dekk-tips til rittet leser du her: dekkvalg bloggen. Jeg var selv rundt i Østmarka på mandag og idag. Slår værmeldingen til kommer det til å bli glatt og gjørmete flere steder. Spesielt på andre runden.

Sykkelen:

Det er noen ting som kan være greit å gjøre med sykkelen før man skal sykle ritt som er våte:

  • Kjedeolje som er for vått. Min favoritt er Holmenkoll Extreme, men det er mange gode oljer for vått.
  • Bremseklosser som det er mye belegg igjen på, og helst metall (semi-metall klosser). Organiske klosser blir fort utslitt i vått vær.
  • Spray inn ramme og demper med silicon, bikeshine eller som jeg selv bruker Holmenkoll Dirt protector. Dette sprayer du på rammen når den er helt tørr og ren. Ikke tørk av men la det ligge et tynt lag. Dette gjør at det ikke fester seg store klumper med møkk.  Pass på bremser og bremseskiver. Får du silicon på bremsene så har du trøbbel.
  • Skjerm foran. Tenker da ikke på vanlig skjerm, men slik man fester på gaffelen. Den hindrer møkka i å sprute opp fra forhjulet og i ansiktet ditt.
  • Skjermbilde 2015-05-28 kl. 23.04.32

Påkledning:

Det er veldig lett å ta på seg for mye når man skal sykle skikkelige terrengritt. Man står før start i regnet og det er kaldt, men så fort man kommer i gang på sti så får man varmen. Det som kan være lurt er å ha ull på overkropp og sokker. Da holder man seg varm selv om man blir våt. Ellers holder det stort sett med sykkeltrøye og lange armer. Terrengsykkelrittet er et ritt hvor baggybukser er veldig lov også.  Lange knær  i tillegg bør holde lenge.

Ellers kan det være greit med en sykkelcaps under hjelmen.

Skjermbilde 2015-05-28 kl. 23.27.29

Hva bør du ha med deg:

Det er mer som kan skje her en på de mer vanlige grusrittene. Så det er noen ting du bør ha med:

  • Slanger og patroner. Ta med 2 slanger og patroner da det er mye større fare for å punktere. Liker du ikke ha så mye på lommen teip de på sykkelen.
  • Girøre bør være med. Det veier veldig lite og kan redde dagen din hvis du er uheldig.
  • Multiverktøy med/og kjedekutter.
  • Kjedelås. Denne kan du feks teipe fast i waierstrømpen din slik at du vet hvor det er.
  • Dekk-flik, i mangel på et bedre ord. Dette lager du feks av en gammel plast flaske. Lag en flik på ca 5x5cm. Denne bruker du hvis du får et rift i dekket. Legger du i nye slange uten dette vil bare slangen tyte ut.

 

Lykke til alle som skal ut å ha en utrolig fet dag i skogen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.