Kategorier
Blogg Konkurranse Løp Sykkel Uncategorized

Mallorca 70.3 verdens største Ironman

Triathlon i Norge har opplevd en solid vekst de senere årene. I 2011 var det 4000 påmeldte deltakere i norske triatlonkonkurranser. I 2014 hadde tallet steget til snaue 10 000 påmeldte. Veksten gjenspeiles også i økningen av antall triatlonklubber. I 2013 var det 80 registrerte klubber, mens i begynnelsen av 2015 var det 142. Norges triatlonforbund forventer ytterligere stigning i fremtiden

En av de råeste triatlon-arrangementer er imidlertid de som går under ”Ironman”-paraplyen.

Jeg har vært med på en del arrangementer i Norge, men aldri på et Ironman-arrangement. Valget falt på Ironman Mallorca 70.3.

«70,3» refererer til den totale distansen i miles (som blir 113 km) gjennomført i konkurransen som består av en 1,9 km svømmeetappe, 90 km sykkeltur, 21,1 km løp. Hver distanse er halvparten av en full Ironman-distanse.

Det er tidlig på sesongen så tenkte jeg det passet bra med «bare» 70.3.

Faktisk er IM Mallorca 70.3 verdens største Ironman konkurranse med ca. 3800 deltagere.

Jeg dro ned i god tid før konkurransen så jeg kunne forberede meg litt. Jeg kom til Mallorca 6 dager før konkurransen som var 9. mai.

2

Jeg rakk å sykle og svømme gjennom løypa et par ganger med min gode venn og konkurrent Andre Borka.

3

Tabbe: Siden de aller beste utøverne (de såkalte PRO´ene ikke tar seg tid til å ta på sokker når de skal løpe, skulle selvfølgelig heller ikke jeg bruke de 15 sekundene det tar. Så i min iver på å leke PRO la jeg ut på en løpetur i 30varmegrader uten sokker, veeeldig lurt…..Dette anbefales IKKE, det ble tidenes gnagsår tre dager før jeg skulle i ilden.

4

Rett på pharmacia´en og kjøpe alt av kremer og div plaster som skulle tåle den ene krigen etter den andre. (Resten av tærne skal dere få slippe å se)

Opplegget rundt et Ironman arrangement er det råeste jeg har vært med på noen gang, alt fra organisering, info, stæsj, sikkerhet, start, skiftesoner og ikke minst mål. Uansett hvilken tid/plassering du får føler du deg som profesjonell utøver.

Jeg vil anbefale alle som er friske nok til å klare å gjennomføre dette uansett tid om å gjøre det, bare for å kjenne på følelsen.

5

Litt kjapt om hvordan det gikk med Milslukerns utskremte denne dagen….

Svøm

De fleste klager over sine svømmeferdigheter, jeg er ikke noe bedre. Men jeg synes dette over all forventning denne dagen. Jeg har ny våtdrakt (Aquaman Goldcell) som var helt super, sitter perfekt og veldig god beveglighet. Vi fryktet alle kaoset når alle skulle starte på en gang og fryktet den sikre drukningsdøden.

6

 

7

Men arrangørene er proffe og delte oss inn i passende puljer. Det var ca. 250 pers i hver svømmestartpulje, men foruten litt knuffing og armer og bein i starten gikk det helt greit.

Jeg kom meg like hel til land på overraskende 34. min.

Glem alt du husker og vet om skiftesoner (T-soner). Med 3800 deltagere går denne sonen over ca. 1 kilometer (føles det som). 
Det er ganske langt å løpe opp til skiftesonen så man rekker faktisk og bli litt rar i leggene av å løpe barbeint på tærne så langt. Jeg fant den blå posen med sykkelstæsj fort.

8

Sykkel:

Dette er min favorittøvelse.

Skoene hadde jeg hatt fulle av talkum så føttene skled lett inn. Jeg fant også sykkelen overraskende fort i mylderet av overpriset karbonhester. Makan så mye fete sykler på en gang har jeg aldri sett i mitt liv!

9

Jeg var raskt ute på sykkelen, hadde god følelse helt fra start og begynte å spise nesten med engang og drikke godt. Etappen er ca. 20 km flatt og så opp på et fjell til ca. 35km hvor det går ned igjen. Bakkene gikk lett og jeg passerte hundrevis av andre, også noen kjent folk. Det er en super følelse. Jeg ble litt høy på det, så da gir man litt ekstra gass. Kom helskinnet ned fra fjellet også, da var det bare og kline til de siste milene inn til skiftesonen.

10

Tiden på sykkelen  ble respektable 2t 35min, noe jeg er godt fornøyd med da jeg holdt litt igjen med tanke på at det faktisk gjenstod en halvmaraton. Men denne tiden lå jeg bra an til en tid godt under 5t (som også var målet).

Løp:

Skiftet igjen kjapt og dro ut på løp, tok faktisk på sokker og rosa calf. Plastrene holdt seg også etter sykkel, syklet barbent ja, men det er ikke noe stress.

Nå var det blitt midt på dagen og det var ikke en sky på himmelen, med stekende sol på ca. 33 grader. Planen fra en klok kompis var å åpne litt beskjedent de første 7 km og heller ha masse krutt utover løpet. Det høres jo så greit ut! Men det kruttet så eller kjente jeg aldri noe til!! Jeg vet ikke hva som skjedde, har ingen unnskyldninger, leggene jeg har slitt med kjente jeg ikke noe til, gnagsårene plager meg ikke og solen grillet like godt i kålen på alle de andre også, ikke fikk jeg kramper heller, det bare ville seg ikke. Jeg drakk masse, faktisk alt jeg fikk tak i etterhvert, og jeg spiste alt de tilbød i langesonene. Det hele ble en kamp om å overleve til neste langesone, ga meg selv noen saftige ørefiker og gjorde det helt klart at jeg går kun i langesonen så da ble det sånn, men f@#n å tregt det gikk.

Jeg skal aldri dømme noen som stiller opp i en konkurranse etter hverken høyde, vekt, alder, farge, fasong, stil eller utstyr, for absolutt alle kategorier passerte meg på løp, ALLE.

Da jeg omsider var på strandpromenaden for siste gang og så målseilet å alle folkene som heiet klarte jeg mobilisere LITT, men veldig for sent, hjelper ikke mye på tiden om man løper ett par sekunder fortere siste hundre meterne bare for å se bra ut, men da gjorde jeg det hvertfall:-)

11

Og det var verdt det! Men løpetiden er jeg veldig flau over, 1t53min på 21.1km er stang ut. Jeg skammer meg. Totaltiden ble da 5t11min.

Men som jeg pleier å si, det viktigste er ikke å vinne men å vinne over de man kjenner. Og det gjorde jeg (nesten), hvertfall de viktigste.

Det er ikke tvil hvor du finner meg neste år i mai: jeg er såååå sugen på revansje på tiden og skal under 5 timer!

Det var en fantastisk tur, jeg ble frelst på arrangementet og gleder meg allerede til 2016-utgaven!

Heldigvis får jeg revansje på samme distanse i juli, da er det Ironman Haugesund som står for tur.

Neste års Ironman Mallorca 70.3 finner sted 7. mai 2016

Påmelding åpner 8. Juli 2015 her: http://www.ironman.com/triathlon/events/emea/ironman-70.3/mallorca.aspx#axzz3aIqjhRip

12

Her er noen kule videoer

https://youtu.be/9gmZDsRtqrw

https://youtu.be/2t_dnNGnBvc

Jeg vil rette en stor takk til Milslukern for muligheten til å ikke ha noen unnskyldninger på utstyrsfronten.

Våtdrakt: Aquaman Goldcell wetsuit som er helt rå!

Under våtdrakten: Milslukerns nye trisuit.

Sykkel: Specialized S-works Shiv TT.

Sko: Specialized s-works trisko

Hjelm: Specialized s-works evade

Briller: 
Oaklay jawbreaker

Klokke: 
Garmin forerunner 920xt og
Garmin edge 1000

Løpesko: Adidas adizero tempo

Kompresjonsstrømper: 
Rosa calf fra sensah

Alt dette kan kjøpes hos Milslukern.no

 

 

Erik A

 

Ett svar til “Mallorca 70.3 verdens største Ironman”

Flott racereport Erik – og takk for sist, veldig hyggelig å bli kjent med deg på Mallorca. Du er en knall ambassadør for sporten og Milsluker’n – du deler erfaringer og tips. Trond K

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.