Kategorier
Blogg Sykkel Tester Uncategorized

Ny sykkelbrille?

Sykkelsesongen står for tur og nye sykkelbriller har kommet inn i butikk. Som utstyrs-nerd så har jeg selvsagt ikke klart å holde meg til 1 brillemerke. Alt som er nytt må jo prøves ut, så derfor har jeg prøvd 4 mer eller mindre nye briller.

Jeg har aldri vært så kresen på hva slags merke det står på siden av brillene, bare det funker. Om det da ser bra ut og er et fett merke i tillegg så er det en bonus. Dvs uansett hvor bra en vernebrille fra Biltema hadde vært så hadde jeg ikke brukt det. Så det går en grense for meg også.

Tidelig var det 4 briller som utmerket seg når nyhetene kom på nett:

  • Adidas Evil Eye Pro. Disse ble jeg klar over når jeg så Rene Wildhaber skulle bruke disse. For de fleste som leser her inne er han helt ukjent, men han har vunnet Megavlanche 6 ganger. Dette er det kuleste jeg sykler,  så når kongen av Megavalanche sykler Adidas så må det prøves. (Megavalanche You Tube)
  • Prizme glass fra Oakley.  Alt som er nytt fra Oakley er spennende så dette måtte jo testes ut.
  • Assos Zegho. Når noe inneholder navnet Assos og Carl Zeiss ja da må det jo bare prøves.
  • Oakley JawBreaker. Dette er brillene som man har sett på stjernene lenge. Feks under VM i Hafjell så vi Nino Shurter sykle med disse. Nå er de sluppet på markedet.

Jeg har nå brukt alle på sykkel og noen av de også på langrenn. Alle er bra briller, men noen overasket meg litt/mye:

Assos Zegho:

Skjermbilde 2015-04-15 kl. 20.17.10

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg starter med de som sammen med Adidas overasket meg mest. Når man ser Assos brillene så tenkte hvertfall jeg at dette er bare design. De er mildt sagt jålete og ganske så feminine (hvertfall i mine øyne). Så selv om jeg ikke hadde mest trua så har det vært helt rå briller. Med null ramme som holder glassene så har man veldig bra utsyn og de er veldig bra mot dugg. Faktisk nest best av de jeg har prøvd noen gang. Det at glassene også er mørkere øverst og blir lysere nedover er veldig deilig. Særlig på landeveien er dette bra når man feks kommer inn i tunneler.

Ulempen med de er at det ikke er utskiftbare glass. Så man må ha flere briller og de egner seg mer til landevei enn terreng. Skal man ha briller man knapt merker man har på og vil skille seg litt ut så er Assos Zegho et bra valg.

Adidas Evil Eye Pro:
Skjermbilde 2015-04-15 kl. 20.31.56

 

 

 

 

 

Jeg har ikke noe forhold til Adidas briller fra før, men fant fort ut at de passet hodet mitt veldig bra. De finnes i 2 str. S og L. For meg var S helt perfekt. Brillene sitter veldig godt og det er veldig lite trekk på øynene. Glassene som fulgte med er veldig gode, men de dugget litt fort når man stopper opp eller sykler sakte i terrenget. På grus eller asfalt er det ikke noe problem. Jeg byttet så til et antidugg glass fra Adidas og da ble dette den beste brillen jeg har hatt mot dugg noen gang. Selv ved stopp i skogen er det ingen antydninger til dugg, noe som er helt unormalt for min del.

Skal du ha en brille til terrengbruk og sliter med dugg er Adidas med antidugg-glass helt rått.

Oakley Jawbreaker Prizm trail:

Skjermbilde 2015-04-15 kl. 20.59.49

Dette er det hotteste du kan kjøpe for penger innen sykkelverden om dagen. Designet på de er vel noe spesielt. Har vel på følelsen at det bare er Oakley som kan lage et slikt design og at folk syntes det er kult.

Brillen har et par kule «funksjoner». Stengene kan justeres i lengden og det er en ganske så fiffig måte å låse glassene på ved at man vipper opp nesestykket. Da kan man så dele ramma i 2.

Prizm trail glassene er enkelt og greit helt konge i skogen. Skiftene lys, skygger og vær er null problem. De gir en utrolig kontrast i alle lysforhold. Når det gjelder dugg er det null problem når man sykler, men de er ikke like rå som Adidas (med antidugg glass) og Assos når man har syklet hardt for så og stoppe.

Med smalt hode som jeg har så ser man litt rar ut med disse brillene da de er ganske store. Likevel så er det verdt å se litt rar ut, for selv med ramme rundt hele blokkerer den aldri noe utsyn. Og ikke minst det er ikke antydning til noe trekk på øynene. Det er nesten som å kjøre med moto cross (alpint) briller.

Dette er enkelt en utrolig god brille til terrengbruk, men de beste glassene jeg har hatt med tanke på kontrast og bruk i varierende lysforhold.

 

Radarlock med Prizm Road: 

Skjermbilde 2015-04-15 kl. 21.02.52

 

 

 

 

 

 

 

Radarlock er jo brillen de fleste merker har målt seg mot de siste årene og det er jo fortsatt en knall god brille. Grunnen til at jeg kjøpte disse var først og fremst pga Prizm Road glassene. Og glassene er knall gode, men som navnet tilsier er de best på landeveien. De har også vært veldig gode på langrenn, men som de fleste litt mørkere glass egner de seg ikke spesielt godt i terrenget med varierende lysforhold.

Selve brillen er jo fortsatt veldig god, men av disse 4 ville noe Radarlock vært siste valget for meg. De andre sitter bedre på eller har detaljer jeg liker veldig godt.

Sliter du med dugg?

Alle disse brillene er bra mot dugg og ingen av de har dugget noe vanlig sykling. Skulle du derimot slite med dugg på briller du har eller vil ha de bortimot duggfri når man stopper også så funker antifog.

Vi har 2 typer som fungerer veldig bra, Mucoff og Holmenkol. Man sprayer bare på før man skal ut og tørker lett over. Da blir glassene rene og de holder seg duggfrie i løpet av turen.

Skjermbilde 2015-04-15 kl. 21.10.33Skjermbilde 2015-04-15 kl. 21.13.23

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.