Kategorier
Ambassadør Blogg Konkurranse Sykkel Team Milslukern Tips Treningsglede

Bronsje i NM maraton!? Det kom som julekvelden på kjerringa!

Jeg satt lenge ved frokostbordet lørdag morgen, så på regnet som øste ned utenfor og lurte på om jeg faktisk skulle stille til start denne dagen. Sist jeg syklet Stomperudrittet var for 2 år siden og det var det verste gjørmebadet jeg har vært med på og ikke likte jeg løypa spesielt godt heller. Men FOR en jobb de har gjort med løypa i år! Ja det var tungt og vått og og til tider gjørmete, men jeg synes den nye løypa og stiene fungerte overraskende bra og jeg hadde det veldig gøy der ute på lørdag!

Jeg så på startlisten, var litt defensiv i hodet og sa at det mest realistiske resultatet å satse på i NM var en 5.plass. I år har jeg hatt en litt halvveis oppladning til rittsesongen med både reising og skade så noe mer ambisiøs var jeg ikke på dette tidspunktet. Dog med disse vær og føreforholdene kan det jo fort skje ting, både teknisk og mentalt, så kanskje det plutselig blir en 3.plass..men det sa jeg ikke høyt.

Når starten gikk og masterbilen slapp var det bare å tråkke til inn på første stiparti, men med såpass lang rittid ville jeg kjøre mitt eget løp fra start og ikke prøve å henge på noen som jeg på papiret vet er sterkere. De to damene i tet forsvant fort ut av syne, mens Anne, Sunniva og jeg samlet oss ute på grusen etter første sti. Etter at Anne ikke helt hadde dagen, passerte jeg etterhvert henne på et stiparti og var plutselig oppe på 4.plass. Ved runding etter ca 30 km ser jeg både Gjertrud (Hovdenak) på 2. og Sunniva på 3. og da ble jeg litt mer gira. (Rett etter det brøt Hovdenak).

Jeg følte meg sterk hele rittet, spiste bra og fikk aldri noen «downperiode»! I forkant av rittet drakk jeg godt med vann tilsatt SIS Hydro – brusetabletter med elektrolytter for å sørge for å starte bra hydrert. Selv om det ikke var meldt varmt i været så jeg for meg at det med teknisk sti og gjørmete forhold kunne bli utfordrende å få i seg nok drikke underveis. På flaskene hadde jeg SIS GO Electrolyte sportsdrikke for å sørge for at både væskenivå og energi var på topp. Med så mye sti  som det var på årets NM-løype var det viktig å få til å spise der det var mulig. På maratonritt under 3-4 timer spiser jeg alltid en banan og en bar (SIS Go Energy bar)  litt før start, også holder jeg meg til gel (SIS isotonic energy) under rittet. Jeg prøver å spise etter klokka og få i meg en gel hver 30 min, men på de mest tekniske rittene er det viktig å tilpasse det litt og spise der man kan. SIS istonoic energy gel er min favoritt av alle gel jeg har prøvd, den er snill for magen og veldig lett å både åpne og få i seg sammenlignet med mange andre gelpakninger. Selv om den kanskje ser stor ut er det lett å spise hele. 

Jeg hadde det veldig gøy hele rittet på gjørmete og glatte stier. Jeg syklet på en Specialized Sworks Epic fulldemper og det var en perfekt sykkel for denne løypen. Sykkelen hadde vært  innom mekanikerne på Milslukern Sport i forkant, og fungerte utmerket hele rittet. Når det er slike forhold som det var på lørdag med gjørme i systemet er det fort gjort at det kan dukke opp noen tekniske problemer, så desto viktigere er det å komme til start med en tipp topp sykkel for et best mulig utgangspunkt. 

Sykkelen min var skodd med Specialized Fast Track 2.3 (ikke et gjørmedekk, men et dekk jeg trives godt med på glatta) og bak hadde jeg Vittoria Barzo med mer knaster og drenering som ga meg godt grep i gjørma og mindre spoling oppover. Dekkene var satt opp slangeløst både foran og bak så jeg kunne tyne dekktrykket godt ned.

Under rittet syklet jeg mye alene, men også med noen veldig hyggelig mastermenn. Jeg  jaget og jaget på hele runde 2 i håp om å plutselig se ryggen på Sunniva og sølvmedaljen rundt neste sving, men i mål ble det ca 2,5 min bak og en bronsjemedalje jeg sier meg godt fornøyd med! Gullmedaljør Elisabeth (Sveum) er sterk og vant overlegent i år.

Takk til Sørum IL for et bra arrangemment og en bedre løpe i år! Det var trivelig med løypevakter som både heiet og sekunderte – takk for at dere brukte lørdagen deres ute i regnet for at vi skulle få sykle NM. 

Hilsen Martine Stenbro

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.