Kategorier
Langrenn

Swix CH liquid

Tradisjonelt sett har flytende produkter gjerne hvert assosiert med dyr topping eller ikke så god hurtig-glider. Den tid er forbi, og Swix kommer nå med en fluorfri flytende glider som matcher tradisjonelle LF glidere.Selv om jeg aldri har vært det man kan kalle skiløper, så er jeg såpass ivrig at jeg har sett rett forbi de rimeligere fluorfri hurtig-gliderne. Det har liksom vært forbeholdt de som tar frem skiene en gang i året, og går skiturer med full oppakning. Greit, jeg overdriver nå. Det som er sant, er at jeg har sett på dem som tur-glider, og ikke akkurat for oss som trener over lengre distanser. Og jeg trur det er flere enn meg som har sett slik på det.

Jeg fikk øynene opp for flytende glider i fjor da Toko kom med sin High Performance flytende. Den fungerte utmerket. Nå har også Swix kommet med en HF som ikke står tilbake for tradisjonell HF. Likevel så er det vel råflott, og ikke bra for ute-miljøet, miljøet på smørerommet eller for skiene å bruke HF (fluor) til trening.

Nå i disse dager kommer det imidlertid et helt nytt produkt fra Swix som er 100% fluor-fritt, og som har vist svært lovende testresultater. På tester som er gjort, er det bedre glid enn på vanlig CH. Den har også på tester vist like god eller bedre glid enn tradisjonell LF glidere. Når det gjelder holdbarhet er det heller ikke her store forskjeller. Det som derimot er viktig å få med seg, er at for å få best mulig resultat bør skiene innimellom glides med vanlig smelte-glider. Spesielt når skiene er nye.

Kombinert har kommet et stykke lengre enn de fleste andre grener i fluor-debatten, og her blir det kun brukt glidere uten fluor i norgescup. I helgens NM på Beitostølen var det CH8 flytende som ble brukt.

Hvem er så denne glideren passe for?

Under 16 år:

Før årets sesong kom det forbud mot fluor i aldersklasser under 16 år. Mer om dette kan du lese her: Langrenn.com.  I disse klassene er uten tvil CH Liquid nå et veldig aktuelt produkt for trening og renn. Dette vil også gjøre smørejobben vesentlig enklere rundt omkring i de tusen hjem og rundt omkring hos klubbene.

Hos Swix er alle produkter merket med det grønne Fluor Free merket 100% fri for fluor. Så ser du dette merket er du helt trygg på å holde deg innenfor reglene.

 

Mosjonisten:

For egen del er det ikke tvil om at jeg kommer til å bruke CH Liquid mye. Jeg synes det er moro å glide ski og teste forskjellig produkter når jeg har tid. Det er derimot ikke alltid like god tid midt i ukedagene. Så for min del blir dette helt sikkert en glider jeg bruker i ukedagene og når jeg har dårlig tid. Likedan når man skal på tur, det er vesentlig enklere å ta med noen spraybokser enn smørejern, preppebord osv.

For de som ikke har muligheter til å glide/sikle hjemme er det også en veldig smooth måte å få gode ski på. Spray, vent og børst så er du klar for ny tur.

Turgåeren:

De som ønsker et enkelt produkt har jo hatt flere alternativer før også, men ikke noe med like god holdbarhet og glid. Man kan nå med få produkter ha glid og feste som er veldig bra. F eks CH 7 Liquid og en børste, så har du glid-produkt som funker bra til det meste. Har man ikke smørejern så leverer man da skiene inn til grunnprepp 1 eller 2 ganger i året og bruker CH Liquid resten.

 

Hvordan legge glideren på skiene:

  • På en ren ski sprayer du CH Liquid i glidsonene. Tempraturen bør være 10 gradere eller varmere.
  • Vent 15 min (eller mer) før du børster av med en blå nylonbørste.
  • Kos deg på ski.

Går du på ski forholdsvis ofte så er det greit å spraye på glider etter skituren og børste før du skal ut på tur neste gang.

 

CH Liquid kommer i CH6, CH7, CH8 og CH10 og koster 249,- pr stk. Du kan kjøpe de på nettbutikken ved å trykke på den du vil ha.

 

3 svar til “Swix CH liquid”

Hei. Har generelt brukt kalde glidere på varmt føre, da mange mener de tar opp mindre forurensning. Så sant det ikke er nysnø. Stemmer ikke det?

Hei. Sett i forhold til rens av ski så vil man vel alltid rense skia med skirens/gliderrens og børste opp sålen før nye konkurranser (under 16 år). Ser du det ikke da som nødvendig å smelte inn ny CH glider igjen før det legges flytende opp på igjen (hver gang de er renset)? Eller er det nye rutiner som gjelder med nye typer flytende glider? Hvordan ville du klargjort skia til ny konkurranse?

På forhånd takk!

Akkurat det med rens av sålen er også en av ulempene hvis man bare bruker flytende produkter. Det å varme inn glider og sikle renser også skiene. Når det er snakk om konkurranse ville jeg (og andre jeg snakker med) gjort slik som man pleier. Dvs rens og legge inn et vanlig lag med glider i bunn og bruke flytende oppå. Hvertfall i forbindelse med renn nå i startet hvor det er mye kunstsnø/møkkete snø. Jeg hadde nok brukt CH6 som en grunnglider så justert med flytende i riktig skala på toppen. Feks CH 8 hvis det er rundt 0.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.