Tørrdrakt – langtidstest, Kokatat Expedition (GoreTex)_ Anbefales

“The Russian – Scandinavian Kayak Expedition” valgte Kokatat Expedtion som sin tørrdrakt på sin tur som gikk fra Oslo 2 mars, rundt Sverige, langsmed Finland, gjennom Russland til den brått endte vest av Kinnarodden i Norge 24 juli.

Da vi planla denne turen var vi avhengige av å velge det utstyret som ville tåle den planlagte syv måneder og ca 6500 km lange turen. Det ville bli temperaturer ned mot -10 grader Celsius, og opptil + 30 grader. Generelt brukte vi det samme utstyret som vi har brukt i årevis, og som vi har vært svært fornøyd med.

Jeg hadde brukt Kokatat Expedition i 10 år, vi hadde god kjennskap til andre leverandører, og valget var derfor lett. Det måtte bli Kokatat Expedition. I tillegg var Kokatat positiv til vårt prosjekt.

De første 10 ukene, fram til den russiske grensen, tok vi på oss tørrdrakten når vi gikk i kajakken om morgenen, og av oss når dagens padleøkt var over. Gjennom Russland var været fantastisk, og vi brukte knapt padlejakken, (jeg hadde Kokatat Full Zip jacket). Når vi startet fra Grense Jakobselv i Finnmark var det tilbake i tørrdrakten.

Ila mars tog det generelt drøye 20 minutter å få varme og følelse i fingrene. Under tørrdrakten hadde jeg ull T-skjorte og ull stillongs og topp. Vi jobbet hardt hele tiden og det ble varmt og fuktig inne i drakten. Man må også huske på at redningsvesten tar bort mye av GoreTex’en sine egenskaper.

Undertøyet ble vått hverdag, men drakten var tørr hver morgen. Til tross for langvarig hardt arbeid i krevende omgivelser opplevdes tørrdrakten særdeles tilfredsstillende, og kan anbefales. Vi hadde full bevegelighet i drakten, den var rimelig lett å ta av og på, det var lett å late vannet ila dagen. og det var “høy komfort”.

Erling fikk ødelagt halsen sin i Stockholm etter ca syv uker, og fikk byttet den der. Mitt ene erme revnet ved ankomst Kirkenes. Jeg måtte da en tur til Oslo ifm sykdom i familien og vi byttet alle ermene og halsmansjettene. Vi hadde med lim og utstyr til å gjøre slik reparasjon underveis, men når vi fikk muligheten, benyttet vi oss av Einar Eckholdt sine tjenester til dette.

Vi smurte de gode metallåsene jevnlig slik at de var enkle å benytte. Vi vasket og re-impregnerte draktene i Kirkenes. Dette bedret vannavisningen, særlig på armene. Mange benytter Talkum på Latexmansjetter for å øke levetiden. Jeg gjorde ikke det.

Lommene på overarmene var praktiske til å ha sjokolade og briller i til bruk ila dagen.

I den kalde perioden brukte vi også Kokatat Storm Cag (se https://www.milslukern.no/product.html/kokatat-storm-cag) ovfer tørrdrakt og rednngsvest ). Et helt fantastisk plagg, se egen anmeldelse).

Man kan lese mer om denne turen på “The Russian – Scandinavian Kayak Expedition” , https://therussian-scandinaviankayakexpedition.com/category/reports/

Tags: ,

Stein-Fr

Stein-Fr Kynø er en aktiv havpadler og fikk sin første havkajakk i 1987. Stein og har padlet det meste av Norge, samt på tvers av Alaska med sine mindreårige barn. Stein gikk Norges padleforbund (NPF) sitt første instruktørkurs i 2002 og er en aktiv kursinstruktør i NPF sin våttkortstige. De senere år har han utdannet bortimot 150 elever i året i egen og andres regi. Stein er en høyt etterspurt kursholder. I 2018 padlet han sammen med Erling Vågnes fra Oslo, rundt Sverige, langsmed Finland og gjennom Russland og til Kinarodden.

Leave a comment

ADRESSE

  • Ullevål Stadion
  • Sognsveien 75A
  • 0855 Oslo

ÅPNINGSTIDER

  • Man,tir,ons,fre 10.00-18.00
  • Torsdag 10.00-19.00
  • Lørdag 10.00-16.00

KONTAKT

MILSLUKERN SPORT

  • Vi spesialiserer oss på:
  • Kajakk, Sykkel, Ski og Løp
© Milslukern Sport AS - www.milslukern.no | Telefon: 23 26 44 30 | Sognsveien 75A, 0855, Oslo
Powered by inSight Creations