Kategorier
Blogg Kajakk Tester Tips Uncategorized

Padlevest, Langtidstest, Kokatat Maximus Centurion – Anbefales

Dette er en fremragende vest for alle forhold, særlig på langtur

På vår fem måneder lange kajakktur, «The Russian – Scandinavian Kayak Expedition» valgte jeg redningsvesten Kokatat Maximus Centurion PFD på turen som startet fra Oslo 2 mars, gikk rundt Sverige, langsmed Finland, gjennom Russland til den brått endte vest av Kinnarodden i Norge 24 juli.

Da vi planla denne turen var vi avhengige av å velge det utstyret som ville tåle den planlagte syv måneder og ca 6500 km lange turen. Det ville bli temperaturer ned mot -10 grader Celsius, og opptil + 30 grader. Generelt brukte vi det samme utstyret som vi har brukt i årevis, og som vi har vært svært fornøyd med. Dog denne vesten var ny for oss begge. Kokatat er en meget vel anerkjent produsent av kajakkutstyr, og vi ble anbefalt denne vesten.

Vesten har to integrerte lommer foran, og en avtagbar lomme på maven. Den har også mulighet for påmontert slepeline. Dette valgte vi bort. I tillegg kan man montere en lomme på ryggen. I øverste lomme foran hadde jeg en robust foldekniv, i den neste et nødbluss, og i lommen på maven hadde jeg kamera og søppel. På ryggen, i en line, hadde jeg VHF radio og en Garmin InReach som regelmessig sendte vår posisjon og som vi også kunne sende meldinger med over satellitt (Iridium). Med denne kunne vi iverksette vår Nødplan/kalle på hjelp ved behov. Vi hadde også montert rød/grønne/hvite markeringslys på skulderstroppene.

 

Vi var svært godt fornøyd med vesten. Man trer den over hodet, og klipser den sammen på høyre side, hvor den også strammes tilstrekkelig. Vi opplevde at vesten ga oss god bevegelighet, den var behagelig å ha på, og bidro til å holde kroppsvarmen oppe på kalde dager, uten å være klam på varme. Det var godt å varme hendene mellom vesten og kroppen. Ved å åpne lommen foran så er det enkelt å justere tilstramming over skuldrene. På siden er det tilsvarende enkle strammere.

På en varm sommerdag, hvor man bare skal padle 30 min bort på butikken for å kjøpe en is, kan den fremstå som litt voldsom, uten at dette er noe hinder.

Man kan lese mer om denne turen på «The Russian – Scandinavian Kayak Expedition»,  https://therussian-scandinaviankayakexpedition.com/category/reports/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.