Kategorier
Ambassadør Blogg Langrenn Team Milslukern Tester Tips Treningsglede

Swix Triac Carbon Skate rulleski

I år har Swix kommet med en helt ny rulleski, Swix Triac Carbon Skate. Når man ser ordet Triac, vet man at det er snakk om en toppmodell, og forventningene blir skyhøye. Men svarer Triac Carbon Skate rulleskiene til forventningene?

Swix har vært en av de ledende aktørene innenfor skistaver, klær og smøreutstyr i flere år nå. Men de siste årene har Swix også satset stort på rulleski etter å ha kjøpt opp Pro-ski. I likhet med skistavene, har Swix forskjellige rulleski til ulike kundegrupper. Rulleskien jeg har fått glede av å teste, er lagd for de som vil ha de beste rulleskiene på markedet. Skiene er lette, retningsstabile og har god komfort.

Triac Carbon Skate er laget på en helt ny og innovativ metode, som skiller rulleskien fra andre rulleski. Rulleskistammen er støpt i én karbonfiberdel. Dette fører til mindre materialforbruk, som gjør at rulleskien får en betydelig lavere vekt enn andre rulleski. Triac Carbon er ca. 10% lettere enn den tidligere toppmodellen, Swix Skate S5 Pro. Vi har rulleski fra flere produsenter hjemme, og Triac Carbon Skate var den letteste av alle.

Den lave vekten synes jeg ga en mer langrennslik følelse enn andre modeller. Det gjør at overgangen fra rulleski til ski på snø vil føles mindre. En lavere vekt på rulleskien gjør det også lettere å gå riktig teknisk, både oppover, bortover, nedover og rundt svinger. Dette gjelder spesielt padling i brattere motbakker, hvor man «løfter» skiene mer. Her kan tyngre rulleski gi følelsen av de blir hengende etter, og man mister flyten. Triac Carbon Skate har en senket stamme. Dette gir et lavere tyngdepunkt for bedre stabilitet og kontroll.

Karbonfiberkonstruksjonen gir ikke bare en lavere vekt, men fører også til mer spenst i rulleskien, noe som gjør Triac Carbon Skate til en veldig responsiv rulleski. For å tilpasse brukeren på en best mulig måte, kommer Triac Carbon Skate i to ulike flekser,  medium og stiff. Stiff er 30 prosent stivere enn medium. Medium fleks er laget for å passe de fleste brukerne, og det var også medium fleks jeg synes var best å gå på. Denne hadde både best komfort og ytelse. Det var bare under hurtighetsdrag jeg foretrakk stiff fleks. Både ut fra egne erfaringer, og andre jeg har snakket med, vil jeg anbefale medium fleks for de fleste. For løpere som vanligvis går på veldig stive ski på vinteren, er stiff fleks allikevel et godt alternativ!

Jeg var bekymret for om Triac Carbon Skate var robust mot slag når den er laget av carbon.  Dette problemet har Swix løst med en ekstra sterk underside laget av en sterk kevlarfiber. I tillegg til lav vekt, hjelper kevlarfibere mot å tåle slag og riper hvis man er uheldig over fortauskanter eller lignende. Etter å ha gått mye på rulleskiene i sommer, har jeg bare fått et par små riper i lakken på undersiden. Ikke noe mer enn jeg har fått med andre rulleski. Skiene har også forsterkning rundt bindingsfeste.

Det er to detaljer med Triac Carbon Skate som jeg likte godt. Skiene kommer med skjermer med refleks. En enkel, men veldig fin detalj når høstmørket nærmer seg. Triac Carbon Skate har også integrert avstandsstykkene mellom selve skien og hjulene.  Det gir færre deler som gjør at bytte av hjul blir svært enkelt, og skiene blir også mer retningsstabile av dette.

Integrert avstandsstykke

Triac Carbon Skate kommer med 2’er hjul,  som vil si medium rullemotstand. 2’er hjul brukes av de fleste  langrennsløpere til skøyting, men det er også mulig å kjøpe hjul med mindre og tyngre motstand . Hjulene er de samme som brukes på de andre skøyteskiene fra Swix. Nye hjul kan kjøpes løst når de er utslitt.

Triac Carbon Skate leverer helt klart opp til navnet. En blanding av lav vekt, god stabilitet og en tilpasset fleks, gir rulleskien en lekenhet som er veldig langrennslik.  Så hvis du ønsker den råeste rulleskien på markedet, er Triac Carbon Skate  definitivt rulleskien for deg.

Med erfaringene fra Triac Carbon Skate sin lette karbonkonstruksjon, gode spenst og retningsstabilitet, er det bare å håpe at ryktene stemmer om at Swix lanserer ny toppmodell også i klassisk til neste år.

Her får du kjøpt Swix Triac Carbon SkateLink til butikk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.