Kategorier
Ambassadør Blogg Konkurranse Langrenn Matblogg Sykkel Team Milslukern Tester Tips

Sportsernæringstips fra Ultrabirkenvinneren og juniorverdensmesteren

Vi på Team Milslukern bruker sportsernæring fra PowerBar for å få fullt utbytte av øktene vi gjennomfører, uansett om det er trening eller konkurranse. I dette innlegget forteller to på laget om hva de spiser og drikker på trening og konkurranse.

Sunniva Dring har vært i norgestoppen i maratonsykling i flere år nå, og kan vise til resultater som vinner av blant annet Ultrabirken og Terrengsykkelrittet. Sunniva sykler ofte opp mot 6 timer i ritt, noe som gjør at riktig ernæring både før og under rittene har mye å si for prestasjonen. Dette gjaldt spesielt i våres da Sunniva og lagvenninnen Kristin Aamodt deltok i Cape Epic, hvor konkurransetiden er på mellom 3 og 6 timer hver dag, syv dager i strekk. Sunniva har god kunnskap om ernæring gjennom jobben sin som produktutvikler i United Bakeries og forfatter av kokeboken «Grøt på ville veger».

Sunniva i mål etter seier i Ultrabirken 2017

Håvard Moseby er en annen rytter på laget, med gode resultater både på ski og sykkel. Det er på ski de beste prestasjonene har kommet, med bl.a gull i jr. VM stafett i vinter, flere individuelle jr. NM gull og sammenlagtseire i NorgesCup. Håvard er på juniorlandslaget i langrenn der PowerBar er inne som leverandør til alle langrennslandslagene. Håvard konkurrerer over kortere tid enn Sunniva. Konkurransene er fra sprint på 3 minutter og opptil 90 minutter.

Sunniva synes hun har funnet et opplegg i forbindelse med ritt som fungerer godt, og bruker det samme hver gang. På rittdagen til et maratonritt starter hun med en god porsjon korn eller grøt med nøtter og litt rosiner, banan og godt med yoghurt og kulturmelk + kaffe. Dette inntas 2-4 timer før rittet. Under oppvarming eller senest 10 min før start spiser hun en PowerBar – RIDE Energy Bar og underveis i rittet spiser hun på klokken. Det skjer hvert 20-30 minutt. Da inntas en halv Ride Energy, kanskje en PowerBar Energize salty peanut eller en gel. Av gel bruker Sunniva PowerBar  Original Gel der banan og jordbær er favorittene. Sunniva mener hun selv er flink til å spise regelmessig under ritt, og at en forklaring på dette er at hun velger produkter som faktisk smaker godt.

I konkurranse har Sunniva alltid PowerBar Isoactive på flaskene og sørger for både næring og vann i samme inntak. Isoactive kommer i flere smaker som alle er relativt nøytrale. Sunniva er nøye med å bruke mengdeforholdet som anvist på boksen. Ikke fall for fristelsen å bruke mer! Ved kortere ritt på 1-2 timer, har hun samme opplegg før start, men mindre mat underveis, max 0-3 gel.

Dette har Sunniva i lomma på Ultrabirken

Håvard har omtrent samme opplegg som Sunniva før konkurransene, men han liker best å benytte PowerBar – ENERGIZE Bar. Denne baren har større andel karbohydrater, enn for eksempel Ride Energy, noe som er mer aktuelt når konkurransetiden er kortere og intensiteten høyere. I tillegg har baren en mild smak, og er lett å svelge og fordøye. PowerBar har flere ulike smaker i Energize serien, der Berry er Håvard sin favoritt.

I år begynte Håvard med PowerBar POWER GEL SHOTS før noen renn. Disse inneholder hovedsakelig de samme næringsstoffene som PowerBar sine gels, men kommer som en fast fruktgummi. Håvard synes Powergel Shots er lettere å få i seg enn vanlig gel. I tillegg fungerer disse veldig bra under en sprintkonkurranse med flere heat, fordi man kan spise noen fruktgummi før hvert heat, og fylle på med raske karbohydrater.

Rett etter konkurransen har begge litt dårlig matlyst, men er opptatt av å få inn næring raskt slik at restitusjonen går fortere. Både Håvard og Sunniva liker å ta en PowerBar Protein Plus rett etter trening og konkurranse. Denne inneholder mer protein som er viktig for gjenoppbygging av musklene. I tillegg liker Sunniva også sjokolademelk etter konkurranser.

Under lengre treningsøkter bruker begge én flaske med PowerBar Isoactive. Sunniva har i tillegg én flaske blandet ut med PowerBar electrolyt tabletter; 1 tablett per flaske. Hun digger disse tablettene. De liker i tillegg å ta med en eller to barer. De bryter seg derfor ikke mer ned enn nødvendig på en langtur, og blir raskere restituert til en ny treningsøkt. På langturen er PowerBar – RIDE Energy Bar en klar favoritt. I tillegg til god smak, har Ride Energy mer proteiner enn Energize som passer bra på rolig langturer, når fokuset er på langsommere energikilder.

Både Håvard og Sunniva er superfornøyd med barene til PowerBar. Disse er velsmakende, har stort spenn i smaker, funksjoner og konsistens. Sportsdrikken kommer også i flere smaker, men alle disse er relativt nøytrale. Vi tror at PowerBar-produktene gjør at vi får større utbytte av treningen, og holder lengere i konkurransene. Det gjelder å prøve seg fram og finne den smaken du selv liker best.

Produkter som er omtalt, kan du lese mer om ved å trykke på navnet på produktet:

PowerBar – ISOACTIVE sportsdrikk 
PowerBar – ENERGIZE Bar

PowerBar – RIDE Energy Bar
PowerBar – POWER GEL SHOTS
PowerBar – Protein Plus Bar
PowerBar – 5 Electrolytes

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.