Kategorier
Ambassadør Blogg Løp Team Milslukern

HOKA One One løpesko

HOKA One One er et skomerke som har vokst mye de siste årene. Det er også et blant de merkene som Milsluker’n selger mest av. HOKA er kjent for et maksimalistisk design med tykke og brede såler med god demping. Selv om skoene har tykk såle har de klart å velge materialer slik at skoene allikevel er lette.

HOKA løpesko er laget med en «rocker» design og lite dropp der du naturlig kommer opp på framfot når du løper. Selv om skoene er laget for et nøytralt løpssteg, så passer de også bra for løpere som overpronerer. Det er fordi innersålen av skoen har et «bøttesete» design som gir god støtte og stabilitet til foten.

Jeg har brukt HOKA sko i et par år nå og er veldig fornøyd med dem. Jeg har langrenn som hovedidrett og løper derfor lite gjennom vinteren. Sko med god demping gjør da at overgangen til løpesesongen går lettere uten skader. Jeg tror mange som lett får skader og andre plager ved løping, bør gi HOKA en sjanse.

Løper du en del på variert underlag, ønsker man gjerne å ha løpesko i tre kategorier. Mengdetreningssko, lettvekt/ konkurransesko og terrengsko. Milsluker’n har HOKA sko innen alle disse kategoriene.

HOKA Clifton 5

Mengdetreningsskoene er de mest typiske HOKA skoene med tykk og bred såle. Hoka Clifton Link til butikk er bestselgeren innenfor denne kategorien. Det er en lett mengdetreningssko med et bredt bruksområde og spesielt godt egnet til langturer på grus og asfalt. Clifton kommer i ny versjon denne sommeren, Clifton 5. Endringen fra Clifton 4 er noe mer mesh i overdelen og et nytt design. Selv har jeg brukt Hoka Challenger Link til butikk til denne type trening. Det er en sko som er ganske lik Clifton, men den har litt mer mønster og grep i sålen, noe som gjør den til en god allrounder og mer egnet til stiløping.

HOKA Tracer

Innenfor lettvekt/ konkurransesko er Hoka Tracer Link til butikk en suveren modell som jeg har brukt mye også på litt raskere langturer. Den har god demping og passform som gjør at beina mine også tåler en del langturer med disse skoene. Det er en lett sko til tross for dempingen. Vekten er bare 217 gram i str 9. Det gjør den også til en veldig aktuell konkurransesko.

HOKA har også et godt utvalg i terrengsko. Hoka Speedgoat Link til butikk er en terrengsko med den tradisjonelle HOKA utformingen med tykk og bred såle. Det er lett å tro at dette blir en ustabil sko i terrenget, men bredden gir god stabilitet også i ulendt terreng. Speedgoat er en sko for terrengløping der godt grep er kombinert med god demping. Hoka Speed Instinct Link til butikk er en lettere terrengmodell enn Speedgoat. Denne passer i snillere terreng som tørre stier og grusveier. Speed instinct vil bli erstattet av en ny modell Hoka Torrent i løpet av sommeren.

Hoka Torrent

Hoka EvoJawz Link til butikk er en annen ny modell som kom i år. Den er en mer rendyrket terrengsko med kraftig vibramsåle med 6 mm knaster, lavere profil og lav vekt på bare 182 gram. HOKA har allikevel klart å beholde en god demping i denne skoen. Dette er skoen for røffere terrengturer, skogsløp og motbakkeløp. Hoka EvoJawz ble nylig kåret til vinner i Dinside test av terrengsko https://www.dinside.no/fritid/himmelske-terrengsko—og-de-som-dreper-enhver-lopeglede/69969804

Ambassadørhilsen Håvard Moseby

2 svar til “HOKA One One løpesko”

Clayton er en lettvektssko som mange har likt godt. Bruksområdet ligger mellom Clifton og Tracer. Clayton har imidlertid gått ut av produksjon nå, og blitt erstattet av Hoka One One Mach. Hoka One One Mach har samme bruksområde som Clayton. Det er en god langtursko for den erfarne løperen, og en god konkurransesko for mosjonisten og for lange konkurranser. Den har en fastere såle i forfot enn i hælen for å gi god respons i steget samtidig som den gir god demping i hælen. Mange vil nok få denne som sin favorittsko.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.