Kategorier
Blogg Sykkel Team Milslukern

Påskeinnlegg og test av Northern Playground 3/4 ziplongs og zipbra i ull

Velkommen til mitt første blogginnlegg! Påskeferien innebærer for mange mye vinteraktivitet. I dette innlegget kan du lese om en typisk Finnmarkpåske, og test av ullongs og bh med glidelåsfunksjon.

Påskeferien har for meg alltid vært litt hellig. Sola har kommet tilbake etter en kald og mørk vinter, samtidig som snøen fremdeles ligger fristende på bakken. Temperaturen på dagen er deilig, og folk er skikkelig glade. Vi går på ski, sykler fatbike, jogger oss en tur, kjører skuter, isfisker og deltar på ulike konkurranser. Restitusjonsskalaen toppes når man så får slappe av på reinskinnet, midt på Finnmarksvidda, men man spent venter på dagens middag som svømmer under isen. Plutselig et kraftig napp, og virkeligheten henter deg inn igjen så kaffen i kaffekoppen skvulper. Rask tilbake fra drømmeland og klar for å sikre dagens dose omega 3. Det er bål, kokekaffe, appelsin og tørket reinkjøtt til snacks.

Å være ute kan være fantastisk morsomt når valget av klær er riktig. Jeg sverger nesten til ull året rundt, iallfall om jeg befinner meg i nord. Det har derfor vært veldig fint å prøve denne nye glidelåspatenten fra Northern Playground, som gjør det enkelt å treffe på nettop bekledning. Man kan regulere temperatur på bare noen få minutter! Hvem har vel ikke opplevd å kle på seg for mye når det kjennes kaldt ut, men så nesten like fort oppdaget at påkledningen er for varm, og motsatt?

Denne glidelås teknologien gjør det mulig å ta av og på ullklær uten å kle av verken bukse eller jakke. Dette har for min del vært genialt i påsken. 

Blant annet har jeg syklet to fatbikeritt. Jeg opplevde at det veldig fint å ha på ullongsen under oppvarming, for så å glidlåse den av rett før start. Da jeg kom i mål glidlåset jeg longsen på, samtidig som jeg skiftet til en ny ull-bh. Det samme gjelder på toppturer hvor det gjerne kan være litt kaldt i starten før kroppen blir varm i oppoverbakkene. Når en da har fått varmen i kroppen er det superlett å ta av ullbuksen. Like lett er det å ta den på igjen på toppen av fjellet før nedkjøring. Med ull-bh anbefales det å ha to stykker slik at man kan skifte den våte til en tørr for å unngå å bli kald og eventuelt syk. Noe annet jeg også setter pris på er muligheten til å skifte bh uten å være i fare for å vise både det ene og det andre. Tidligere har jeg gjerne gått bak en stein eller snudd ryggen til, som egentlig er uproblematisk, men også fint å slippe. 

Da jeg fikk zip line produktene var jeg spent på om glidelåsen kunne føles ubehagelig. Men dette har jeg ikke kjent noe til. De er laget med stoff på innsiden som hindrer eventuelle ubehag og kuldebroer.

Under er en liten video fra gode treningsdager, samt Gagga fatbike konkurransen på påskelørdagen. Dronefilmingen har min venninne, Marthe Nyvoll, stått for. Anbefaler dere å spille av videoen med høyest mulig kvalitet. Enjoy!

Musikk: ODESZA – A moment apart

Ønsker alle en fin og aktiv uke!

Hilsen Rakel Birkeli

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.